Elke dag is een kans om te groeien, ook tijdens rouw.

Persoonlijke kracht: De motor achter verandering

*momenteel voel ik dat ik in de toekomst aura- en chakra healing in wil gaan zetten*

Wil je iets laten gebeuren in je leven? Zit dan niet gewoon af te wachten en te hopen dat het vanzelf gebeurt. Het draait allemaal om vastberadenheid. Je vastberadenheid stelt je in staat om bewuste veranderingen aan te brengen, vooral omdat het tweede chakra ons confronteert met keuzes. Door keuzes te maken, breng je je doorzettingsvermogen tot leven. Doorzettingsvermogen is als het gereedschap waarmee je de energie van de lagere chakra's kunt overwinnen en de vonk kunt ontsteken die nodig is om je krachten te laten schitteren. Het is de perfecte mix van denken en handelen, waarmee je je verlangens bewust kunt sturen en kanaliseren. 

Lees meer »

Dit wil je niet

Als je jouw rouwproces negeert en gewoon probeert door te gaan alsof er niets gebeurd is, kunnen er een aantal vervelende toestanden bijkomen (als ze er al niet zijn).

❌Onderdrukte gevoelens van verdriet, woede en verwarring kunnen als een emotionele achtbaan op en neer gaan. Op een dag voel je je misschien oké, maar op een ander moment kan alles instorten.

❌Je lichaam kan ook gaan protesteren. Slapeloze nachten, vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs gezondheidsproblemen kunnen de kop opsteken.

❌Mensen om je heen kunnen het moeilijk vinden om met je om te gaan als je voortdurend in de rouw blijft hangen zonder ermee om te gaan. Het kan leiden tot spanningen en afstand in relaties.

Lees meer »

Schuldgevoel? Je bent niet alleen!

 

Het is echt zo, bij bijna elk kennismakingsgesprek dat ik heb met (potentiële) cliënten komt het naar voren..."ik voel me schuldig". Bij de één is het omdat ze het gevoel hebben niet alles gezegd te hebben tegen de overledene en bij de ander is het omdat ze er niet waren tijdens het overlijden. Zo kunnen er allerlei situaties zijn die een schuldgevoel oproepen.

Ook zie ik vaak de opluchting als ik ze vertel dat ze niet alleen zijn, dat ik dit heel veel hoor tijdens mijn kennismakingsgesprekken. Ze zijn blij om te horen dat ze dit niet alleen ervaren maar ze willen er ook vanaf. Tijdens het Rouw? Kappen nou! traject gaan we daar ook zeker mee aan de slag maar ik heb alvast 5 tips voor je zodat jij meteen actie kunt ondernemen:

Lees meer »

Ik heb hier meer te doen...

Ik kan het niet benoemen en kan het niet uitleggen maar ik VOEL de laatste tijd steeds sterker dat ik hier (in deze wereld) meer te doen heb dan alleen vrouwen coachen na het overlijden van een ouder. Dit blijf ik zeker doen, geen twijfel over mogelijk maar ik ga mijn oogkleppen afzetten.

Er zijn zoveel vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld, eigenwaarde en gevoel. Zoveel vrouwen die hun gevoel niet durven te volgen, zoveel vrouwen die zichzelf niet op nummer 1 hebben staan. Weet je hoeveel energie het je kost als je alsmaar doet wat een ander van jou verwacht en niet wat je zelf écht wil....dat is toch eeuwig zonde. Het verlies van (een stukje van) jezelf is ook ROUW...en als je het mij vraagt...de meest erge. Ook daar wil ik vrouwen mee helpen en ja....IN DE NATUUR en op BLOTE VOETEN.

Lees meer »

Waarom ik mandala tekenen aanbied in mijn bedrijf

- Mijn verhaal -

Het is een verhaal wat ik nog niet met veel mensen gedeeld heb maar nu voelt het als een goed moment om dat wel te doen. Ik was een jaar of 18, was het huis al uit, werkte op zaterdag en ging ook nog naar school. Ik volgde de kappersopleiding en ging in de avonduren ook nog eens met mijn knipkoffer op pad om het haar van mensen in de buurt te knippen.

Het was druk, veel en ook nog eens iets waar ik niet voor de volle 100% achter stond. Maarja, toen wist ik niet beter. Het was een way of life totdat ik op een dag ineens mijn bed niet meer uit kon komen. Ik kon geen kant op, mijn lichaam protesteerde al langer, maar nu was ze er echt klaar mee. Alles deed pijn en alhoewel ik "te laat" was, had ik meteen door dat dit zo niet verder kon.

Lees meer »

Luister naar jezelf

"Ik heb gelukkig al veel van je geleerd tijdens mijn coaching traject bij jou en weet dat luisteren naar mezelf met deze dagen super belangrijk is."

Deze woorden kreeg ik terug van een voormalig cliënt van me. Ze reageerde met deze mooie woorden op mijn Moederdag post van 13 mei 2023. Zij heeft al veel van me geleerd en past het ook toe. Maar....waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Ik vertel het je...

► Je lichaam geeft constant signalen en hints over je gezondheid. Als je goed naar die signalen luistert, kun je problemen snel spotten en actie ondernemen om jezelf op te peppen en beter voor jezelf te zorgen.

Lees meer »

Eerste hulp bij Moederdag

Ik wilde er eerst een filmpje over maken maar toen dacht ik; Hoe makkelijk is het als je deze tips gewoon nog een keer na kunt lezen. Ze zijn namelijk niet alleen in te zetten op Moederdag maar ook op verjaardagen, trouwdagen en alle andere speciale dagen.

Ik deel deze tips met je omdat ik (te)veel hoor en zie dat mensen opzien tegen deze dagen. Ik begrijp het hoor, echt...ons mam leeft ook niet meer en ik weet dat ze lastig kunnen zijn. Toch zijn er hele mooie en vooral fijne dingen die je kunt doen om deze dag minder zwaar te maken. Ik praat nu even voor mezelf, het feit dat ons mam overleden is kan ik niet meer veranderen. Ik kan wel veranderen hoe ik daarmee omga, nu en in de toekomst.

Lees meer »

Mijn (eerste en meteen laatste) wereldreis naar Texel

(Ik probeer hem kort te houden)

Het was een mooi experiment, na ongeveer 20 jaar weer een keer op vakantie. Ik kon me nog herinneren dat ik 20 jaar geleden heimwee had als een malle maar in de tussentijd is er zoveel veranderd in mijn leven dus ik dacht..."we gaan er gewoon voor en we zien wel".

Ik ben trouwens helemaal geen strand/zee mens, dat wist ik al, want voor mij is het gewoon water en zand dat overal hetzelfde is. Toch ging ik, op meerdere vlakken, uit mijn comfortzone omdat ik goed weet dat daar meer te doen is. Door de uitbundige reacties op mijn socials posts laatst, over hoe mooi Texel is en dat ze er ook bossen hebben, kreeg ik er steeds meer zin in.

Lees meer »

Rouw en kunststof kozijnen

Rouw steekt soms op de gekste momenten z'n kop boven het zand, dat merk ik nog steeds. Ons mam is in 2009 overleden en ons pap in 2017 en ook al bestaat er geen "kort" of "lang" bij een rouwperiode, deze had ik echt niet verwacht. Wij wonen in mijn ouderlijk huis, het huis dat wij als gezin letterlijk opgebouwd hebben. Ons pap werkte zelf in de bouw en kon daarom ook veel (bijna alles) zelf. In het kader van "jullie gaan er ook in wonen dus helpen jullie ook mee"  hielpen we allemaal mee. 

Lees meer »

Jij geeft GEEN korting Jos!

Een klant die korting wil...het blijft een dingetje. Weetje...als "gewone" José wil ik met alle ervaring, liefde en aandacht iemand helpen maar de "ondernemende" José doet dat gewoon niet. Ik neem mezelf kei serieus als ondernemer dus dat gaat gewoon niet gebeuren. Ik ben al fucking goedkoop als ik zo naar mijn collega's kijk (met alle respect lieve collega's) maar ik mag ook nog steeds dik betalen voor alles...net als iedereen.

Lees meer »

Kerst 2017, ik ging jankend naar huis

Kerst 2017, zoals je ziet was ik toen met hele andere dingen bezig dan nu. Ons pap overleed plotseling op 10 maart 2017 (ons mam al 2009) en ineens stond mijn ouderlijk huis leeg. Het ouderlijk huis dat wij, als gezin, samen opgebouwd hadden. Het huis waarvoor ik stenen gesjouwd had en het dak op ging om de pannen erop te leggen. Het huis waar ontzettend veel herinneringen aanzaten en ik, samen met mijn broer, echt in de familie wilde houden. Onze wens kwam uit want we kregen het voor elkaar! Mark (mijn partner) en ik gingen in juli 2017 (als ik me niet vergis) vol goede moed aan de slag met de upgrade.

Lees meer »

Lesje grenzen stellen vandaag [met FILMPJE]

Ik zoek regelmatig mijn eigen 𝗚𝗥𝗘𝗡𝗭𝗘𝗡 op, gewoon om even in te checken bij mezelf. Waar sta ik nu en hoe voel ik me daarbij?

Ik ken mezelf het beste dus ik weet als geen ander wanneer ik het genoeg vind en dat geldt ook voor jou!

Jij weet als geen ander waar 𝗝𝗢𝗨𝗪 𝗚𝗥𝗘𝗡𝗦 ligt en heb je nog geen idee...zoek hem dan op! Daag jezelf uit om tot de grens te gaan en dan eens te kijken of je net een tikkie verder kan (𝘰𝘱 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘵𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘩è).

Toch een extra duwtje nodig of wil/durf je dit gewoon (nog) niet alleen? Ik kan en 𝗪𝗜𝗟 je helpen!

Lees meer »

Alsof ze het aanvoelde

Ik was eigenlijk op zoek naar een bepaalde foto van ons mam maar toen ik in de lade kwam met de uitvaart boxen van ons pap en ons mam voelde ik dat ik die van ons mam ff open wilde maken. Ik had vanmorgen ook al een post gemaakt voor volgende week, met content wat betreft ons mam, en ik voelde dat ik nog 'in die flow' zat zeg maar. Als eerste de foto, die geloof ik genomen was in Parijs, toen ze op vakantie was met haar schoonzus. "Hey mam". Ik rommelde wat verder totdat ik de rouwkaart in mijn handen had waar een envelopje uit viel. Ik wist meteen wat erin zat.

Lees meer »

Wanneer verwijder jij het?

Vanmorgen op Radio 10 hoorde ik een gesprek tussen Gerard en Evelien over het verwijderen van de telefoonnummers van overleden personen. Of en wanneer je dat dan doet en waarom je het dus juist wel of niet zou doen. Ik ging mezelf meteen afvragen of ik dat gedaan had, ik wist het niet eens meer. Enigste manier om er achter te komen was om het ff te checken dus ik pakte mijn telefoon erbij en dook in mijn contactenlijst. Ik zocht naar "Mam" en naar "Sjan" maar geen resultaten. Ok...dus ons mam had ik in ieder geval verwijderd....zij is in 2009 overleden dus kon me er wat bij voorstellen. Ons pap...zou die er nog in staan? Die is in 2017 overleden dus daar zag ik meer kans.

Lees meer »

Schuif eens lekker door

Ik wilde volgens mij al een week lang een blog maken. Een week? Ik denk al veel langer trouwens, nu ik er zo over nadenk. Hij stond vorige week al op de planning en vandaag zag ik hem weer staan. Ik had hem gewoon doorgeschoven naar de week erop...gewoon...omdat het kan!

Ik heb echt de discipline van grafeen (dit is meer dan 200 keer sterker dan staal zegt Google). Als er afspraken staan dan houd ik me daar aan. Spreek ik iets met mezelf (of iemand) af dan ga ik daar 200% voor en als ik iets wil....dan knal ik daar volle bak tegenaan. Als je me volgt kan dat je niet ontgaan zijn, toch?

Lees meer »

Ik denk niet dat ik het kan betalen

Dit waren haar woorden toen ik met haar in gesprek was nadat ik een reactie had ontvangen op 1 van mijn berichten. "José, hoe kan je me helpen aub?" had ze geschreven, wat voor mij voelde als een schreeuw om hulp...toch?

Van gratis hulp verlenen kan niemand eten dus ja, ook mijn hulp vraagt een investering van je maar sommige mensen vergeten dat het een investering is in jezelf en jouw kwaliteit van leven. Ik snap best dat het financieel een uitdaging is, zeker in deze tijd maar er zijn meer wegen naar Rome. Als jij het jezelf echt waard vind (wat zeker zo is) kun je best wel wat manieren verzinnen om aan geld te komen. Je kunt bijvoorbeeld je spullen, die al een paar jaar op zolder liggen, verkopen.

Lees meer »

Het is een sluipmoordenaar

Zoals je vanmorgen in mijn Instagram/facebook story hebt kunnen zien had ik een bloeddrukmeting die ik absoluut niet aan zag komen. Story gemist? Dan heb ik HIER het filmpje voor je, dan snap je de rest van de blog ook beter.

In de middag ben ik dus bij die praktijkondersteuner geweest en nadat ik mijn verhaal (wat betreft ons pap en ons mam) gedaan had zijn we samen gaan kijken naar mijn zout gebruik. Omdat ik dus mijn gewicht ook al onder de loep gehad heb, wat je kunt lezen in DEZE blog, wist ik van de meeste dingen wel waar veel eiwitten, vet en/of koolhydraten in zaten. 

Lees meer »

Brainstorm all the way

Spontane ideeën en oplossingen komen vaak naar boven tijdens het koken of je pauze maar ook tijdens het wandelen! Onze hersenen zijn, per seconde, met ongeveer een miljoen chemische reacties bezig waardoor de kans op een nieuw idee vrij klein is. Het is daarom heel goed om met iemand te brainstormen. Als je hersenen aan het werk zijn met een 'probleem', jouw rouwproces in dit geval, verzamel je (tijdens het brainstormen) heel veel mogelijke oplossingen. Uit die oplossingen mag jij er dan 1 kiezen die voor jou het beste is op dat moment. Jij weet als geen ander wat het beste is voor jou dus vertrouw erop dat, welke je ook kiest, de beste is. Je kiest er bewust maar 1 omdat een rouwproces (maar ook heel veel andere processen) het beste stapje voor stapje aangepakt kunnen worden.

Lees meer »

You are in charge...

of how you feel. Don't let anyone kill your vibe.

Weetje, mensen vinden altijd overal iets van. Ik ook...tuurlijk! De kunst is dan om je er niets (𝑜𝑓 𝑖𝑛 𝑖𝑒𝑑𝑒𝑟 𝑔𝑒𝑣𝑎𝑙 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑡𝑒𝑣𝑒𝑒𝑙) van aan te trekken. Zo ook tijdens jouw rouwproces. Mensen zullen dan ook zeggen dat je zus of zo mag doen maar uiteindelijk gaat het erom wat 𝗝𝗜𝗝 wil. 𝗝𝗜𝗝 voelt als geen ander wat goed voor jou is op dat moment. Soms is het even wat dieper graven in de wirwar van emoties maar door de juiste vragen (𝑣𝑎𝑛 𝑚𝑖𝑗 𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑡 𝑔𝑒𝑣𝑎𝑙) kom jij met je eigen oplossingen voor dat moment.

Lees meer »

Als je gewicht een risico is

Soms is het tussendoor even nodig om te kijken waar je staat.

Toen ons pap in 2017 plotseling overleed aan een hartstilstand en ons mam in 2009 ook al ging ik toch eens ff achter mijn oren krabben. Ik bedoel, als zij beide dood neervallen waarom ik dan niet? Ik werd alleen maar banger dat ik zelf ook dood neer zou vallen en bij elk pijntje kreeg ik gewoon de bibbers..."ik heb het vast ook aan mijn hart." Die gedachten hielpen me zeker niet vooruit met mijn rouwproces dus er moest actie ondernomen worden.

Lees meer »

Het gaat niet vanzelf

Ik heb vandaag serieus 39.57 minuten aan de telefoon gehangen met een instantie die iets met betalingen doet. Ik noem verder geen namen maar er was iets misgegaan in ieder geval en dat begon aan mijn kant (zo eerlijk ben ik dan ook). Vorige week hing ik ook al 19.57 minuten aan de lijn maar we kwamen niet tot het gewenste resultaat. Vandaag weer een paar opties geprobeerd maar helaas. De techniek staat voor niets en das allemaal heel fijn als het werkt maar dat was vorige week en vandaag dus niet het geval. Er werd me geadviseerd om een mail naar het hoofdkantoor te sturen met heel de mikmak en het hun uit te laten zoeken. Op zich KAK want ik heb helemaal geen zin om daar mijn tijd in te steken maar aan de andere kant....ik wil wel mijn geld terug dus heb ik die mail net de kabel doorgestuurd. 

Lees meer »

Ja, dat weet ik nou wel!

Is dit één van jouw reacties als je weer eens bij een therapeut of zo zit waarbij je keer op keer in je verleden moet gaan graven? Die je elke keer de pijn opnieuw laat voelen terwijl jij aan alles voelt dat je dat nu al vaak zat gedaan hebt en maar al te goed weet wat er gebeurd is en dat het KUT is. Weetje, het ligt er maar net aan waar jij staat op dit moment. Ik bedoel...terug naar je verleden en de dingen herbeleven is ook een hele waardevolle vorm van coaching alleen is het niet mijn cup of tea. Het is niet waar ik jou 'lastig' mee wil vallen.

Lees meer »

Ik kom iets brengen

Ik weet niet hoe jij het ervaart maar ik merk nog steeds dat er een taboe rust op zowat alles wat met de dood te maken heeft. De standaard rituelen zitten er nog zo ingebakken, wat ook OK is hoor, maar naar mijn idee mag het allemaal best wat positiever benaderd worden. Ik neem even als voorbeeld de Hindoes, die vieren juist feest tijdens/na de crematie. De dood wordt daar (meestal) als positief ervaren omdat ze geloven dat de ziel van de overledene weer terug komt maar dan via een ander omhulsel. Ik kan me daar wel in vinden...

Lees meer »

Daar is moed voor nodig!

"Ik merk aan mezelf dat ik veranderd ben. Ik heb meer spanning in m'n lijf, ben angstig en heb het verdriet niet echt een plekje kunnen gegeven..."
Dit is een zin uit de mail die ik vanmorgen van haar kreeg. De hele mail raakte me maar deze zin nog het meest....zo jong en dan jezelf zo al voelen. Puur omdat ze gewoonweg nog geen tijd heeft gehad/genomen om echt te rouwen, om er echt mee aan de slag te gaan zodat ze het een plekje kon geven. Het is nooit te laat en daarom voelde ik ook meteen een vorm van trots toen ik haar mail las. Zeg nou zelf...we weten allemaal hoe lastig het is om ons "probleem" onder ogen te zien en dat het nog lastiger is om daar hulp bij te vragen!

Lees meer »

Don't be a secret

Ik kreeg vanmorgen een mail van 'mijn' no bullshit business coach, Silvia Bogers, waar ik trouwens afgelopen maandag (18 April 2022) een super leuke live mee had op Instagram. Sil haar mails zijn altijd lang....heel lang! Alhoewel ik niet van lange lappen tekst hou lees ik ze wel altijd helemaal en is er altijd wel iets dat extra lang blijft hangen (het is niet voor niets dik gedrukt door Sil).

Vandaag was dat deze zin: You can't be a secret and a success. Deze mail ging voornamelijk over jezelf laten zien als ondernemer maar het schoot meteen door m'n hoofd dat dat ook geldt voor mensen die hulp nodig hebben (en willen) maar het niet durven vragen. Ze willen er anderen niet mee lastig vallen en denken vaak dat hun gevoel er niet (meer) toe doet.

Lees meer »

Actie is de fundering...

Het is een bewogen week deze week. Veel stappen gemaakt en wilde alles nog even zover mogelijk afhandelen voor mijn aankomende vrije week. Dinsdag kwam er nog een crematie bij, zoiets is sowieso niet te plannen dus na wat schuiven zat de dag lekker vol. Tussendoor ook nog even de BTW-aangifte doen maar daar heb ik dan weer de boekhouder voor. Ieder zijn vak...toch?

In de avond organiseerde ik trouwens ook nog een ONLINE-meeting, ook super tof! Het begon wat onwennig maar toen het eenmaal duidelijk was wat de bedoeling was, kwamen de dames los.

Lees meer »

Geboren worden om dood te gaan

Zo wordt ineens weer heel duidelijk hoe leven en dood dicht bij elkaar liggen. De dag ervoor stuurde ik nog een felicitatiekaart i.v.m. een geboorte en gister stuurde ik een kaart i.v.m. een overlijden. Het hangt ook gewoon als 1 adem aan elkaar vind ik. Tijdens onze geboorte zijn we eigenlijk al bezig met dood gaan maar gelukkig zit daar in de meeste gevallen nog een hele tijd tussen. Beide waren trouwens niet onverwacht hoor maar het was in beide gevallen het "wanneer". Ook daar zie ik dan weer overeenkomsten tussen een geboorte en overlijden, je weet nooit wanneer het gaat gebeuren.

Lees meer »

Waarom ik alleen vrouwen coach?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik alleen maar vrouwen coach en dan ook alleen nog zo'n specifieke groep. Laatst had ik die eerste vraag in mijn mailbox zitten en dit, wat hier onder staat, is gewoon letterlijk wat ik naar die persoon terug heb gestuurd als antwoord:

"Tijdens mijn eigen coachtraject dat ik volgde (het opzetten van een eigen onderneming) heb ik mijn ideale klant zo specifiek mogelijk neer mogen zetten. Ik was toen al actief op social media i.v.m. met mijn plannen voor de toekomst maar elke keer als er een man reageerde op een post of me benaderde via een persoonlijk bericht had dat te maken met het feit dat ik op blote voeten leef en had hij vaak andere plannen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Nu ik dus heel duidelijk ben in wie ik coach heb ik daar geen last meer van en daarbij plaats ik ook zo weinig mogelijk foto's met blote voeten erop. Dat scheelt echt enorm veel ongewenste reacties waar ik mijn kostbare tijd dus niet meer in hoef te steken.

Ook omdat ik zelf een vrouw ben, en mannen dingen toch anders ervaren, coach ik alleen vrouwen maar dat is puur een gevoelskwestie. Het belangrijkste punt is toch wel het voorgaande....het is niet dat ik mannen niet kan helpen maar uit veiligheidsoverwegingen (ik ga toch alleen met iemand wandelen) heb ik besloten om dat niet te doen."

Ja de tweede, die specifieke groep, maakt het voor mij een stuk makkelijker om mijn ideale klant aan te spreken met mijn posts e.d. Ik weet precies wie ik wil helpen en raken dus dat geeft voor beide partijen (ik en mijn publiek) een heel duidelijk beeld voor wie ik er ben en wie contact met me op kan nemen voor hulp.

Keep it simpel en duidelijk.....hou ik van!

Lees meer »

NIEUWS uit de natuur

Eerst dacht ik...ik doe het niet...toen dacht ik...ik doe het wel en toen kwam mijn eigen quote ineens BAM naar voren...bij twijfel altijd JA! Nouja...en zie hier...mijn eerste blog. Ik houd ook bewust ongeveer 300 woorden aan zodat de blog wel gevonden wordt in Google maar het geen boekvorm krijgt. Ik heb zelf ook een hekel aan lang lappe tekst, ik sla dan stukken tekst over (of het is heel boeiend) of ik lees alleen de eerste 5 regels...Nou, LET'S GO!

Ik was laatst op pad met een cliënt voor een wandel coach sessie en tijdens het gesprek stopte ze ineens, keek ze rond of ze wat kon vinden om mee te tekenen....pakte een stokje en knielde. Dat op zich vind ik echt al een hele bijzondere stap, een cliënt die de mogelijkheden van de natuur ziet en ze ook nog eens gebruikt! Dat is precies waarom ik wandelcoach ben, het geeft ruimte en inzicht en de natuur om ons heen laat zich "gebruiken" om gesprekken te verduidelijken. In dit geval met zand en een stokje maar het kan dus ook met bloemen, bomen, bladeren en ga zo maar door. Het is gewoon zo simpel (waar ik van houd) je hoeft niks extra's mee op pad te nemen want het is er allemaal al!

Ons gesprek ging over het verleden, hoe de situatie toen was en waar ze nu stond. Een tijdlijn verscheen in het zand op ons wandelpad en er werden streepjes gezet bij bepaalde leeftijden. Eén dikke streep werd gezet op het punt waar mijn cliënt nu staat en waar haar coach-vraag dus mee te maken heeft. Hoe zand en een stokje ineens zoveel duidelijk kan maken en ik weet zeker dat het haar aan het denken heeft gezet.

Waar je energie in steekt, groeit!

Lees meer »