Waarom goede voornemens slechts uitstelgedrag zijn

Durf jij écht de confrontatie aan te gaan?

Laat me raden, je hebt al honderd keer bedacht dat je meer zou moeten bewegen, gezonder zou moeten eten, of misschien meer tijd voor jezelf zou moeten nemen. Maar elke keer kwam er iets tussen. Werk was te druk, de kinderen vroegen te veel aandacht, of je voelde je gewoon niet helemaal top. Smoesjes, smoesjes en nog eens smoesjes.

Doe jij ook mee aan de "goede voornemens"? Die lijst met beloftes aan jezelf die je elk jaar maakt, meestal net iets voor 31 december, vol goede moed dat het komende jaar anders zal zijn. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak heb je die voornemens daadwerkelijk waargemaakt? En waarom wachten tot het einde van het jaar om beter voor jezelf te zorgen?

Goede voornemens zijn, naar mijn idee, niets meer dan smoesjes maar dan mooi verpakt. "Oh, ik begin maandag wel met sporten." "Nieuw jaar, nieuwe ik!" Maar waarom niet nu? Waarom niet op dit exacte moment?

Als jij behoort tot de groep mensen die wel beter voor zichzelf willen zorgen (althans, dat zeg je) maar telkens een smoesje paraat hebben om het niet te doen, wordt het hoog tijd om wakker te worden. Stop met jezelf voor de gek houden met de illusie van 'goede voornemens'. Het is slechts een heerlijke deken van uitstel die je warm houdt in je comfortzone.

Het is simpel: als je écht met jezelf aan de slag wil, waarom zou je dan wachten? Waarom zou je kostbare tijd verspillen aan het bedenken van smoesjes in plaats van daadwerkelijk actie te ondernemen? Elke seconde die je verspilt aan het bedenken van redenen om niet voor jezelf te zorgen, is een verloren kans op een gezonder en gelukkiger leven.

Het is tijd om die smoesjes aan te pakken, die smoesjes die ervoor zorgen dat jij niet uit je comfortzone stapt. En waarom? Omdat verandering eng is, en het is veel makkelijker om te blijven hangen in het vertrouwde, zelfs als dat niet goed voor je is.

Stop met het uitstellen van het beter zorgen voor jezelf. Waarom wachten op een nieuw jaar als je op elk moment kunt beslissen dat het genoeg is?

Pak die sportschoenen, koop gezonde boodschappen, en geef jezelf de liefde en aandacht die je verdient. Het is jouw leven, en het is aan jou om er NU iets van te maken. Geen smoesjes meer.

BEGIN NU! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.