► Energetische coaching voor vrouwen ◄ 


In 2009 en 2017 verloor ik mijn ouders aan een hartstilstand. Dit veranderde mijn kijk op gezondheid voorgoed. De angst om ook slachtoffer te worden van deze aandoening overviel me plotseling. Ik wilde er alles aan doen om mezelf uit de risicogroep te houden.

Na een uitgebreide bloedtest begon ik met afvallen en meer bewegen. Tegelijkertijd besloot ik me minder zorgen te maken over zaken waar ik geen controle over had, die me toch constant stress bezorgden.

Vaak draaiden deze zorgen om gebeurtenissen uit het verleden of mogelijke toekomstscenario's. Maar dit voortdurende gevoel van gejaagdheid leidde tot slechte nachtrust en constante hoofdpijn. Mijn geduld raakte op en ik verloor mijn enthousiasme voor veel dingen.

Pas nadat de zaken rondom het overlijden van mijn vader waren afgehandeld, kreeg ik de ruimte om echt naar binnen te kijken. Ik stelde mezelf vragen als: "Waar sta ik in het leven? Wat wil ik bereiken? Hoe kan ik dat realiseren en wat moet ik daarvoor doen?"

Na diepgaande gesprekken met mezelf, mijn partner en een goede vriendin en collega, besloot ik dat het tijd was voor een totale verandering.

Ik benaderde vrijwel elke situatie sindsdien met mijn persoonlijke motto: "Waar je energie in steekt, groeit." Telkens wanneer ik voor een uitdaging stond, stelde ik mezelf de vraag: "Heeft het zin om me hier druk over te maken? Verandert dat iets aan de situatie en helpt het mij?" En elke keer luidde het antwoord: NEE.

Door deze nieuwe benadering begon ik mijn leven met meer rust en helderheid te beleven. Ik ontdekte dat het loslaten van onnodige zorgen en piekeren me hielp om mijn energie te richten op wat echt belangrijk was. Dit bracht positieve veranderingen in mijn gezondheid, mijn humeur en mijn kijk op het leven. Het was een keerpunt dat me leerde dat innerlijke rust en positieve energie de sleutels zijn tot een gezonder en gelukkiger leven.


Het was ook een keerpunt in mijn leven toen ik me volledig richtte op de vraag: "Hoe kan ik mijn doel bereiken?" Op dat moment streefde ik naar een leven zonder de constante last van lage rugpijn. Dus begon ik te onderzoeken welke stappen ik mocht nemen om dat te bereiken. De oplossing bleek verrassend eenvoudig: Trek je schoenen uit! Na het verzamelen van meer informatie heb ik toen besloten om mijn schoenen aan de kant te zetten en voortaan mijn leven op blote voeten voort te zetten.

Het was niet zomaar een besluit dat ik nam, het was een innerlijke verschuiving die van de ene op de andere dag plaatsvond. Maar oh, wat heb ik er achter de schermen aan gewerkt, zes maanden lang. Mijn lichaam protesteerde in eerste instantie hevig tegen de verandering - natuurlijk lopen was een compleet nieuwe ervaring, en mijn onderbenen hadden er geen idee van wat ze ermee aan moesten. Klachten waren onvermijdelijk. Maar ik liet me niet ontmoedigen. Ik bleef doorgaan, stap voor stap, ondanks de uitdagingen die zich aandienden. Inmiddels heb ik in verschillende media mijn verhaal al mogen delen.

In maart 2020, toen de wereld werd overweldigd door de Corona pandemie, stelde ik mezelf opnieuw die ene belangrijke vraag: "Wat wil ik eigenlijk?" Het antwoord was glashelder. Ik voelde een diepe roeping om vrouwen te begeleiden bij het ontwikkelen van een krachtige positieve mindset en het omarmen van zelfliefde, juist tijdens hun rouwproces en natuurlijk daarna. Mijn missie was al geboren, ik mocht er alleen nog gehoor aan geven.

José van Breugel | Rouwcoach | Motivator

In april 2021 besloot ik om mijn passie voor wandelen te combineren met mijn missie om anderen te begeleiden. Ik ben gestart met een opleiding tot Wandelcoach en in september van datzelfde jaar heb ik mijn diploma behaald. Sindsdien is mijn missie in beweging en begeleid ik andere vrouwen op hun persoonlijke pad van herstel en groei.

In 2022 voegde ik daar nog een Rouwverwerking diploma aan toe en in 2024 ontving ik mijn Shamballa Basic Master certificaat. (Op mijn contact pagina vind je mijn diploma's.)


Dit is typisch José

✔️ Als een open, enthousiaste persoon met een positieve kijk op het leven, omarm ik de ups en downs die het leven te bieden heeft. Mijn no-nonsense mentaliteit laat me altijd recht voor zijn raap zijn, zonder tijd te verspillen aan omwegen. Dit geeft me de ruimte om mijn energie en tijd te investeren waar het echt telt.

✔️ Respect voor anderen staat hoog in het vaandel voor mij, en ik geef de voorkeur aan begrip boven veroordeling. Door de drijfveren achter iemands gedrag te doorgronden, kan ik me beter inleven in hun wereld.

✔️ Authenticiteit is voor mij het ultieme schoonheidsideaal. Ik behandel anderen zoals ik zelf behandeld wil worden en moedig ze aan om buiten hun comfortzone te stappen. Met een knipoog naar humor weet ik zelfs de lastigste situaties positief te benaderen, en dat wordt vaak gewaardeerd.

✔️ Mijn geloof in het zelfhelend vermogen van ons lichaam is rotsvast. Mijn motto luidt: "Alle antwoorden zitten in je voeten!" Ik verwijs hiermee naar de duizenden zenuwuiteinden in onze voeten. Bij klachten zoals lage rugpijn kunnen zich chemische stoffen ophopen rond deze zenuwuiteinden. Voetreflexologie kan deze punten masseren om deze stoffen af te voeren, maar ook gewoon op blote voeten lopen kan dit effect hebben. Een echte win-winsituatie! (met uitzondering van enkele gevallen).

✔️ Een tevreden cliënt heeft me omschreven als een eerlijke, openhartige, positieve, nuchtere en no-nonsense professional.


Mijn visie op rouw- en verlies verwerking

"Waar je energie in steekt, groeit!" en "Als je niks doet, gebeurt er niks".

Laten we eerlijk zijn, als je stil blijft zitten, gebeurt er echt helemaal niets. Het is dus van cruciaal belang om in beweging te komen als je verandering wilt zien gebeuren. Maar het gaat niet alleen om beweging; het gaat erom waar je je energie op richt nadat je in beweging bent gekomen.

Als je je blijft focussen op het negatieve, zul je merken dat je meer negatieve emoties ervaart. Maar als je je aandacht richt op het positieve, zul je juist meer positieve ervaringen aantrekken. Dit betekent niet dat je het negatieve moet negeren of ontkennen; het draait allemaal om de hoeveelheid aandacht en energie die je eraan besteedt.

Door bewust te kiezen waar je je energie in steekt, kun je een gezonde balans vinden in het verwerken van rouw en verlies. Dit kan je helpen om veerkrachtiger en positiever in het leven te staan.


Als je me zou kennen, zou je weten dat...

 ✔️ toetjes echt mijn zwakte zijn! Als er ijs met een flinke toef slagroom voor mijn neus staat, dan gaat hij helemaal op. Ik lik zelfs nog het bordje of schaaltje helemaal leeg. Maar ook een goddelijke bastogneparfait met een vleugje karamelsaus is echt een feest voor mijn smaakpapillen. Owh enne, een warme brownie met een bolletje vanille-ijs, ook zo lekker. Dan heb ik het nog niet eens gehad over een verrukkelijke marsmousse, overgoten met een romige witte chocoladesaus. Ja echt, je mag me er 's nachts voor wakker maken.

 ✔️ ik mijn werkende leven eigenlijk begonnen ben als kapster. Na een intensieve opleiding en bijna anderhalf jaar in een kapsalon gewerkt te hebben, besefte ik dat dit toch niet echt mijn ding was. Vanaf het begin voelde ik al dat het niet helemaal bij me paste, maar ja, ik wilde niemand teleurstellen. Uiteindelijk moest ik echter toegeven aan mezelf en na een flinke strijd met depressie nam ik de moeilijke beslissing om ontslag te nemen.

✔️ ik in 2014 een schildklieroperatie heb ondergaan vanwege onrustige cellen. Het was een hele ervaring, maar ik beschouw mezelf als een gezegend mens met een sterk zelfgherstellend vermogen. Sindsdien leef ik zonder medicijnen, met slechts 1/3 van mijn schildklier nog over. 

✔️ ik sinds 2017 volledig op blote voeten leef, het hele jaar door. Of ik nu boodschappen doe, naar de dokter ga of op visite ben, ik doe het allemaal op mijn blote voeten. Wist je trouwens dat gemiddeld één op de vier vrouwen elk jaar zo'n vier paar schoenen koopt, met een prijskaartje van gemiddeld € 100,- per paar? Dat betekent dat ik jaarlijks maar liefst € 400,- bespaar door lekker op mijn blote voeten te lopen.

✔️ mijn creativiteit geen grenzen kent. Ik heb echt vanalles gemaakt; tassen van oude dekbedovertrekken en gordijnen, cadeauverpakkingen, getekende mandala's, mixed media kunstwerken en nog veel en veel meer. Het is gewoon een deel van wie ik ben en dat is nu ook weer terug te zien in de ZoMo Sjaals webwinkel op deze website. 

✔️ autorijden en koken niet bepaald mijn favoriete bezigheden zijn. Maar hey, met een lekker muziekje op de achtergrond kan ik er wel het beste van maken. Ik bedoel, eten komt helaas niet vanzelf op mijn bord terecht en als ik ergens heen wil verkies ik toch de auto boven het openbaar vervoer. Ik vertrouw veel anderen op de weg gewoon niet, dat is het gewoon.

✔️ ik bewust geen huisdieren en/of kinderen heb. Mijn passie ligt ergens anders, mensen helpen en daarom ondersteun ik ook goede doelen. Ik ben ontzettend trots om donateur te zijn van zowel de Hartstichting als het KWF. En ja, ik zet me regelmatig extra in om geld in te zamelen voor medische doorbraken, verbeterde behandelingen en snelle hulp in noodsituaties. Want laten we eerlijk zijn, er is niets mooiers dan anderen helpen waar het echt telt.Als energetische rouw- en verliescoach vind ik het belangrijk dat we beiden een volledig beeld hebben van de persoon waarmee we in gesprek zijn. Daarom kies ik ervoor om mijn kennismakingsgesprekken online te voeren, via WhatsApp videobellen. Op die manier kunnen we elkaar zien, aanvoelen, en ontdekken of er een klik is tussen ons.