Energetische en creatieve coaching voor vrouwen 


In 2009 en 2017 verloor ik mijn ouders aan een hartstilstand. Dit verlies zette mijn kijk op mijn gezondheid compleet op zijn kop. De angst om hetzelfde lot te ondergaan greep me bij de keel en ik besloot drastische stappen te nemen om mijn gezondheid te verbeteren.

Na een uitgebreide bloedtest startte ik met afvallen (door middel van koolhydraatarm eten) en meer bewegen. Tegelijkertijd leerde ik mezelf (opnieuw) om minder te piekeren over zaken waar ik geen controle over had. Dit was een ware uitdaging, want ik had de neiging om mezelf te verliezen in zorgen over het verleden of mogelijke toekomstscenario's. De constante stress putte me uit en leidde tot slaapproblemen, hoofdpijn en een gebrek aan motivatie.

Een keerpunt kwam toen ik de ruimte kreeg om te reflecteren op mijn leven. De vragen "Waar sta ik nu?" en "Wat wil ik bereiken?" borrelden op. Na diepgaande gesprekken met mezelf en belangrijke mensen om me heen, besloot ik het roer om te gooien.

José van Breugel | Rouwcoach | Motivator

Mijn nieuwe motto werd: "Waar je energie in steekt, groeit." Deze eenvoudige wijsheid hielp me om mijn focus te verleggen van negatieve gedachten naar wat echt belangrijk was. Ik leerde om los te laten wat ik niet kon controleren en me te richten op wat ik kon beïnvloeden: mijn eigen gezondheid, geluk en mindset.

Deze transformatie bracht rust en helderheid in mijn leven. De kracht van positieve energie werd steeds duidelijker. In 1999, tijdens een periode van depressie, las ik het boek "Niet morgen maar nu" van Dr. Wayne W. Dyer. Dit boek bleek een life-changer te zijn. Dyers inzichten over het opsporen van onbewuste (en bewuste) issues en het vinden van kracht in het dagelijkse leven inspireerden me om oude patronen te doorbreken en een nieuw pad te bewandelen.

Een concreet gevolg van mijn nieuwe mindset was mijn besluit om op blote voeten te gaan leven. De simpele handeling van het uittrekken van mijn schoenen bleek een ware eye-opener te zijn. De verbinding met de aarde bracht me rust, aarding èn hielp me van mijn chronische lage rugpijn af.

In maart 2020, tijdens de Corona pandemie, voelde ik steeds sterker dat ik vrouwen wilde begeleiden bij het ontwikkelen van een krachtige positieve mindset, vooral tijdens hun rouwproces. Dit leidde tot mijn beslissing om mijn passie voor wandelen te combineren met mijn missie om anderen te helpen, wat resulteerde in mijn certificering als Wandelcoach in april 2021. In 2022 breidde ik mijn expertise uit met een Rouwverwerking certificaat, en in 2024 behaalde ik mijn Shamballa Basic Master certificaat.


Dit is typisch José

✔️ Als een open, enthousiaste persoon met een positieve kijk op het leven, omarm ik de ups en downs die het leven te bieden heeft. Mijn no-nonsense mentaliteit laat me altijd recht voor zijn raap zijn, zonder tijd te verspillen aan omwegen. Dit geeft me de ruimte om mijn energie en tijd te investeren waar het echt telt.

✔️ Respect voor anderen staat hoog in het vaandel voor mij, en ik geef de voorkeur aan begrip boven veroordeling. Door de drijfveren achter iemands gedrag te doorgronden, kan ik me beter inleven in hun wereld.

✔️ Authenticiteit is voor mij het ultieme schoonheidsideaal. Ik behandel anderen zoals ik zelf behandeld wil worden en moedig ze aan om buiten hun comfortzone te stappen. Met een knipoog naar humor weet ik zelfs de lastigste situaties positief te benaderen, en dat wordt vaak gewaardeerd.

✔️ Mijn geloof in het zelfhelend vermogen van ons lichaam is rotsvast. Mijn motto luidt: "Alle antwoorden zitten in je voeten!" Ik verwijs hiermee naar de duizenden zenuwuiteinden in onze voeten. Bij klachten zoals lage rugpijn kunnen zich chemische stoffen ophopen rond deze zenuwuiteinden. Voetreflexologie kan deze punten masseren om deze stoffen af te voeren, maar ook gewoon op blote voeten lopen kan dit effect hebben. Een echte win-winsituatie! (met uitzondering van enkele gevallen).

✔️ Een tevreden cliënt heeft me omschreven als een eerlijke, openhartige, positieve, nuchtere en no-nonsense professional.


Mijn visie op rouw- en verliesverwerking

"Waar je energie in steekt, groeit!" en "Als je niks doet, gebeurt er niks".

Laten we eerlijk zijn, als je stil blijft zitten, gebeurt er echt helemaal niets. Het is dus van cruciaal belang om in beweging te komen als je verandering wilt zien gebeuren. Maar het gaat niet alleen om beweging; het gaat erom waar je je energie op richt nadat je in beweging bent gekomen.

Als je je blijft focussen op het negatieve, zul je merken dat je meer negatieve emoties ervaart. Maar als je je aandacht richt op het positieve, zul je juist meer positieve ervaringen aantrekken. Dit betekent niet dat je het negatieve moet negeren of ontkennen; het draait allemaal om de hoeveelheid aandacht en energie die je eraan besteedt.

Door bewust te kiezen waar je je energie in steekt, kun je een gezonde balans vinden in het verwerken van rouw en verlies. Dit kan je helpen om veerkrachtiger en positiever in het leven te staan.


 Als je me zou kennen, zou je weten dat...

✔️ toetjes echt mijn zwakte zijn! Als er ijs met een flinke toef slagroom voor mijn neus staat, dan gaat hij helemaal op. Ik lik zelfs nog het bordje of schaaltje helemaal leeg. Maar ook een goddelijke bastogneparfait met een vleugje karamelsaus is echt een feest voor mijn smaakpapillen. Owh enne, een warme brownie met een bolletje vanille-ijs, ook zo lekker. Dan heb ik het nog niet eens gehad over een verrukkelijke marsmousse, overgoten met een romige witte chocoladesaus. Ja echt, je mag me er 's nachts voor wakker maken.

 ✔️ ik mijn werkende leven eigenlijk begonnen ben als kapster. Na een intensieve opleiding en bijna anderhalf jaar in een kapsalon gewerkt te hebben, besefte ik dat dit toch niet echt mijn ding was. Vanaf het begin voelde ik al dat het niet helemaal bij me paste, maar ja, ik wilde niemand teleurstellen. Uiteindelijk moest ik echter toegeven aan mezelf en na een flinke strijd met depressie nam ik de moeilijke beslissing om ontslag te nemen.

✔️ ik in 2014 een schildklieroperatie heb ondergaan vanwege onrustige cellen. Het was een hele ervaring, maar ik beschouw mezelf als een gezegend mens met een sterk zelfgherstellend vermogen. Sindsdien leef ik zonder medicijnen, met slechts 1/3 van mijn schildklier nog over. 

✔️ ik sinds 2017 volledig op blote voeten leef, het hele jaar door. Of ik nu boodschappen doe, naar de dokter ga of op visite ben, ik doe het allemaal op mijn blote voeten. Wist je trouwens dat gemiddeld één op de vier vrouwen elk jaar zo'n vier paar schoenen koopt, met een prijskaartje van gemiddeld € 100,- per paar? Dat betekent dat ik jaarlijks maar liefst € 400,- bespaar door lekker op mijn blote voeten te lopen.

✔️ mijn creativiteit geen grenzen kent. Ik heb echt vanalles gemaakt; tassen van oude dekbedovertrekken en gordijnen, cadeauverpakkingen, getekende mandala's, mixed media kunstwerken en nog veel en veel meer. Het is gewoon een deel van wie ik ben en dat is nu ook weer terug te zien in de ZoMo Sjaals webwinkel op deze website. 

✔️ autorijden en koken niet bepaald mijn favoriete bezigheden zijn. Maar hey, met een lekker muziekje op de achtergrond kan ik er wel het beste van maken. Ik bedoel, eten komt helaas niet vanzelf op mijn bord terecht en als ik ergens heen wil verkies ik toch de auto boven het openbaar vervoer. Ik vertrouw veel anderen op de weg gewoon niet, dat is het gewoon.

✔️ ik bewust geen huisdieren en/of kinderen heb. Mijn passie ligt ergens anders, mensen helpen en daarom ondersteun ik ook goede doelen. Ik ben ontzettend trots om donateur te zijn van zowel de Hartstichting als het KWF. En ja, ik zet me regelmatig extra in om geld in te zamelen voor medische doorbraken, verbeterde behandelingen en snelle hulp in noodsituaties. Want laten we eerlijk zijn, er is niets mooiers dan anderen helpen waar het echt telt.Als energetische rouw- en verliescoach vind ik het belangrijk dat we beiden een volledig beeld hebben van de persoon waarmee we in gesprek zijn. Daarom kies ik ervoor om mijn kennismakingsgesprekken online te voeren, via WhatsApp videobellen. Op die manier kunnen we elkaar zien, aanvoelen, en ontdekken of er een klik is tussen ons.