Ik help jou met het ontwikkelen van jouw π—£π—’π—¦π—œπ—§π—œπ—˜π—©π—˜ π— π—œπ—‘π——π—¦π—˜π—§!

Toen ik in 2009 onverwachts ons mam, en in 2017 ons pap, verloor aan een hartstilstand werd mijn kijk op mijn gezondheid heel anders. Ineens was ik bang dat ik ook plotseling zou overlijden aan een hartstilstand en dat wilde ik absoluut voorkomen dus stelde ik alles in het werk om uit de hart - en vaatziekten risicogroep te blijven. Na een bloedtest (met de bijbehorende resultaten) viel ik af, ging ik meer bewegen en wilde ik me minder druk maken over dingen die ik toch niet kon veranderen maar me wel stress opleverde.

Vaak ging dat dan over dingen die in het verleden gebeurd waren zoals een beëindigde relatie of dingen op mijn werk,  "had ik dat beter zus of zo kunnen doen?" of dingen die eventueel nog zouden kunnen gebeuren, "als ik nou een ongeluk krijg, hoe kom ik dan weer thuis?". Allemaal dingen waar ik weinig of geen invloed op had. In het verleden kon ik niets meer veranderen (ik had er wel van geleerd) en met "wat als?" werd de toekomst ook niet anders. 

Ik voelde me constant opgejaagd, sliep slecht (ik bleef maar piekeren) en had daardoor veel hoofdpijn. Mijn lontje werd korter en korter, ik schopte werkelijk overal tegenaan en ik kon nog maar van weinig dingen de positieve kant zien. Mijn energie level daalde en ik had vrijwel nergens echt zin meer in.

Nadat de meeste zaken, na het overlijden van ons pap, afgehandeld waren kreeg ik meer rust en tijd om echt "te voelen". Waar sta ik? Wat wil ik? Hoe kom ik daar en wat mag ik daar voor doen? Na wat gesprekken met mezelf, mijn partner en een hele goede vriendin en collega besloot ik het in December 2017 helemaal anders aan te pakken.

Met mijn
"Waar je energie in steekt, groeit" motto benaderde ik vanaf toen vrijwel elke situatie.
Ik stelde mezelf elke keer de vraag...
"Heeft het zin als ik me hier zo druk over maak, verandert dat iets aan de situatie en helpt dit mij?" Elke keer was het antwoord NEE. 


Door de motto's steeds meer toe te passen ontwikkelde ik mijn eigen positieve mindset en kon ik me steeds meer focussen op het "Hoe kom ik daar?" Een "daar" was op dat moment een leven zonder lage rugpijn dus ging ik uitzoeken wat ik daarvoor mocht doen. Het antwoord bleek simpel; Doe je schoenen uit! Na wat meer informatie verzameld te hebben, besloot ik vanaf toen ook mijn schoenen aan de kant te gooien en op blote voeten door het leven te gaan. 

Alhoewel ik het van de ene op de andere dag besloot, heb ik een half jaar opgebouwd. Mijn lichaam was niet gewend aan het natuurlijk lopen en in eerste instantie kreeg ik vooral klachten aan mijn onderbenen maar ik zette door! Toen ik na verloop van tijd merkte dat mijn lage rugpijn én mijn onderbeen klachten verdwenen was ik de koning te rijk en trots op mezelf omdat ik doorgezet had! 

Toen in Maart 2020 de Corona pandemie ons leven voor een deel ging bepalen stelde ik mezelf weer de vraag "Wat wil ik?" Ik wilde eigenlijk de hele dag buiten wandelen en vrouwen helpen met het ontwikkelen van hun eigen positieve mindset tijdens en na hun rouw proces zodat ze de grip op zichzelf, en hun leven, weer terug krijgen.

In het kader van "Als je NIKS doet, gebeurt er NIKS" startte ik in April 2021 een opleiding tot wandelcoach, behaalde mijn diploma in September 2021 en ging ik doen wat ik wilde!

JosΓ© van Breugel | Rouwcoach | Motivator

Dit is typisch José

Ik ben open, enthousiast en positief ingesteld maar heb natuurlijk ook wel eens een kut dag. 
⦁
No-nonsense mentaliteit.
Ik zeg wat ik te zeggen heb en dat met de woorden die als eerste in me op komen. Doordat ik 'recht door zee'  ben, spaart het me energie en tijd die ik dan op andere plekken weer nuttig in kan zetten. 
⦁
Ik laat iedereen in zijn waarde en houd me liever bezig met het begrijpen van mensen. Als ik begrijp waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen kan ik me beter verplaatsen in hun wereld.
⦁
Het mooiste wat je in mijn ogen kunt zijn is jezelf.
⦁
Ik behandel mensen zoals ik zelf behandeld wil worden en duw ze graag buiten hun comfortzone, niet omdat dat zo fijn is maar omdat ik weet dat het werkt. Met de inzet van mijn humor wordt het vaak nog gewaardeerd ook...hoe mooi is dat!
⦁
Ik geloof in ons zelfhelend vermogen. Ik zeg altijd, "alles zit in je voeten" en dan bedoel ik dus al die duizenden zenuwuiteinden! Als je ergens last van hebt, bijvoorbeeld lage rugpijn, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond die zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Bij voetreflexologie worden deze punten gemasseerd om die stofjes af te voeren maar als je op blote voeten loopt worden ze ook gemasseerd en dus ook de chemische stofjes afgevoerd! Ik zeg...win-win situatie!  (Uitzonderingen daargelaten)


Mijn visie op rouw- en verlies verwerking

...is net zoals mijn visie op het leven: 

"Waar je energie in steekt, groeit!" en "Als je niks doet, gebeurt er niks". 

Je zult dus in de actie moeten komen om iets te laten gebeuren en vervolgens heb jij de keuze waar je je energie in steekt. Wanneer je blijft focussen op het negatieve, zal je meer negativiteit ervaren. Focus je op het positieve, dan zal je daar meer van ervaren. Wil niet zeggen dat het negatieve er niet mag zijn of dat ik die niet erken maar ik let wel goed op de hoeveel aandacht en energie die daar naartoe gaat.


Als je me zou kennen, zou je weten dat...

ik gek ben op toetjes. Mijn voorkeur uit gaat naar ijs met slagroom maar je me ook zeker wakker mag maken voor een bastogneparfait met een druppie karamelsaus, warme brownie met vanille-ijs of marsmousse met witte chocosaus. 
⦁
ik eigenlijk afgestudeerd ben als kapster maar dat het hem na een 3 jarige opleiding en 15 maanden in een kapsalon gewerkt te hebben toch niet bleek te zijn. Tijdens mijn opleiding kwam ik er al achter dat het helemaal niet bij me paste maar dat ik niemand teleur wilde stellen. Ik heb dit vol gehouden totdat ik thuis kwam te zitten met een depressie en na een half jaar de knop om ging en ontslag nam.
⦁
 ik in 2014 geopereerd ben aan mijn schildklier (i.v.m. onrustige cellen) en sinds die tijd verder leef met 1/3 van mijn schildklier, zonder medicijnen! (ik ben een gezegend mens met een dijk van een zelfhelend vermogen)
⦁
ik sinds 2017 geheel op blote voeten leef. Met geheel bedoel ik dus altijd en overal dus niet alleen in de zomer als het boven de 20 graden is. Naar de winkel, huisarts, op visite...ga zo maar door en dat dus 4 seizoenen lang. Ohw...en wist je dat 1 op de 4 vrouwen zo'n vier paar nieuwe schoenen per jaar koopt met een gemiddeld prijs van € 75,- per paar? Dat levert mij toch mooi een besparing op van € 300,- per jaar! 
⦁
ik heel creatief ben en al veel dingen heb gemaakt zoals tassen (van oude dekbedovertrekken en gordijnen), gehaakte sjaals en omslagdoeken, mandala's (getekend) en mixed media. 
⦁
ik niet van auto rijden en koken houd. Aangezien het eten hier niet vanzelf op mijn bord komt, kook ik met frisse tegenzin en een lekker muziekje in de oren.
⦁
ik geen huisdieren heb en bewust kindervrij ben.
⦁
ik een vaste donateur van de Hartstichting en KWF ben en me regelmatig extra in zet om meer geld in te zamelen voor medische doorbraken, betere behandelingen, snellere hulp in noodsituaties en betere hulp bij het zorgen voor je eigen hart.