Waarom we een overleden persoon of dier soms voelen of zien

Waarom we een overleden persoon of dier soms voelen of zien

Voel je de aanwezigheid van een overleden dierbare? Ontdek waarom dit gebeurt en hoe je ermee om kunt gaan.

Heb je ooit het gevoel gehad dat een overleden dierbare (mens of dier) nog steeds bij je is? In deze blog leg ik uit waarom dit gebeurt en hoe je met deze ervaringen om kunt gaan. Lees verder om te begrijpen wat deze gevoelens betekenen en hoe ze je kunnen helpen in je rouwproces.

De aanwezigheid van een overleden dierbare voelen

Wat is het?

Veel mensen ervaren de aanwezigheid van een overleden dierbare, zowel in de vorm van gevoelens als in visuele waarnemingen. Dit kan variëren van een zachte aanraking tot het daadwerkelijk zien van de persoon of het dier.

Waarom gebeurt dit?

  • Emotionele verbinding: Onze emoties en herinneringen kunnen zo sterk zijn dat ze ons het gevoel geven dat de overleden dierbare nog steeds aanwezig is. Dit is een manier waarop ons brein ons helpt om het verlies te verweven in ons leven.
  • Energie en spirituele Kracht: Vanuit een spiritueel perspectief wordt aangenomen dat de energie van een overleden dierbare nog steeds om ons heen kan zijn. Deze energie kan zich manifesteren in subtiele vormen die we voelen of zien.
  • Troost en herstel: Deze ervaringen kunnen een bron van troost zijn en ons helpen om rust en acceptatie te vinden in ons rouwproces. Ze bieden een gevoel van continuïteit en verbondenheid.

Hoe je hiermee om kunt gaan.

  • Erken en accepteer: Het is belangrijk om deze ervaringen te erkennen en te accepteren. Ze zijn een normaal onderdeel van het rouwproces en kunnen waardevolle inzichten bieden.
  • Praat erover: Deel je ervaringen met iemand die je vertrouwt. Dit kan helpen om je gevoelens te verwerken en te begrijpen.
  • Zoek professionele hulp: Als deze gevoelens "to much" worden of je dagelijkse leven verstoren, kan het slim zijn om professionele hulp in te schakelen.

Je mag gewoon contact met me opnemen via WhatsApp (0610805123), ik help je graag verder.

Het voelen of zien van een overleden dierbare is een veelvoorkomende ervaring tijdens rouw. Door deze gevoelens te accepteren en ermee om te gaan, kun je troost en herstel vinden in je rouwproces. 

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia Brinke
20 dagen geleden

Ik zou willen dat ik mijn mama kon voelen..

José van Breugel (Website eigenaar)
19 dagen geleden

Bedankt voor je reactie Patricia! Ik heb je ook nog een persoonlijk mailtje gestuurd met wat tips om jouw wens te stimuleren. 💜