Het is een sluipmoordenaar

Je bloeddruk kan een sluipmoordenaar zijn

Zoals je vanmorgen in mijn Instagram/facebook story hebt kunnen zien had ik een bloeddrukmeting die ik absoluut niet aan zag komen. Story gemist? Dan heb ik HIER het filmpje voor je, dan snap je de rest van de blog ook beter.

In de middag ben ik dus bij die praktijkondersteuner geweest en nadat ik mijn verhaal (wat betreft ons pap en ons mam) gedaan had zijn we samen gaan kijken naar mijn zout gebruik. Omdat ik dus mijn gewicht ook al onder de loep gehad heb, wat je kunt lezen in DEZE blog, wist ik van de meeste dingen wel waar veel eiwitten, vet en/of koolhydraten in zaten. 

In zout had ik me verder niet extra verdiept maar ik kon zelf wel verzinnen dat in die spekjes een berg zout zit. Ik flikkerde die overal bij voor de extra bite...ja juist...voor de zoutsmaak! Dat is dus vanaf nu verleden tijd! Ik gebruik ook veel kerrie en knoflook maar ik wist echt niet dat daar nog extra zout aan toegevoegd werd! Ze bevatten van nature al natrium (zout dus) maar aan de meeste potjes in de winkel wordt nog extra zout toegevoegd. Daar valt dus voor mij ook heel veel aan te winnen. Ok...mijn actieplan is dus: De spekjes vervangen door ham blokjes (stuk minder zout) en kruiden gebruiken waar geen extra zout aan toegevoegd is. Ik heb die net meteen online besteld (veel goedkoper dan zo in de winkel zag ik) en al de oude zooi weg geflikkerd! 30 augustus heb ik weer een afspraak staan en dan krijg ik een bloeddrukmeter mee naar huis. Daarmee meet ik een week lang, thuis, mijn bloeddruk en daarna bespreken we de resultaten en zien we dus of mijn aangepaste zout gebruik mijn bloeddruk omlaag heeft gebracht.

Verder voldoe ik aan alle leefregels, qua voeding/beweging e.d. dus daar kan het niet aan liggen. Ben zo blij ik dit heb laat checken en ik kan iedereen aanraden om dat ook te doen!

Een hoge bloeddruk is een sluipmoordenaar...je merkt er (meestal) niets van maar hij is er wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Daan
2 jaar geleden

Hé chicky wat shit! Hopelijk krijg je met de aanpassingen het weer onder controle. Je hebt al zoveel bereikt dat dit je vast ook weer gaat lukken! Zet 'm op en ik duim voor je.