Waarom ik alleen vrouwen coach?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik alleen maar vrouwen coach en dan ook alleen nog zo'n specifieke groep. Laatst had ik die eerste vraag in mijn mailbox zitten en dit, wat hier onder staat, is gewoon letterlijk wat ik naar die persoon terug heb gestuurd als antwoord:

"Tijdens mijn eigen coachtraject dat ik volgde (het opzetten van een eigen onderneming) heb ik mijn ideale klant zo specifiek mogelijk neer mogen zetten. Ik was toen al actief op social media i.v.m. met mijn plannen voor de toekomst maar elke keer als er een man reageerde op een post of me benaderde via een persoonlijk bericht had dat te maken met het feit dat ik op blote voeten leef en had hij vaak andere plannen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Nu ik dus heel duidelijk ben in wie ik coach heb ik daar geen last meer van en daarbij plaats ik ook zo weinig mogelijk foto's met blote voeten erop. Dat scheelt echt enorm veel ongewenste reacties waar ik mijn kostbare tijd dus niet meer in hoef te steken.

Ook omdat ik zelf een vrouw ben, en mannen dingen toch anders ervaren, coach ik alleen vrouwen maar dat is puur een gevoelskwestie. Het belangrijkste punt is toch wel het voorgaande....het is niet dat ik mannen niet kan helpen maar uit veiligheidsoverwegingen (ik ga toch alleen met iemand wandelen) heb ik besloten om dat niet te doen."

Ja de tweede, die specifieke groep, maakt het voor mij een stuk makkelijker om mijn ideale klant aan te spreken met mijn posts e.d. Ik weet precies wie ik wil helpen en raken dus dat geeft voor beide partijen (ik en mijn publiek) een heel duidelijk beeld voor wie ik er ben en wie contact met me op kan nemen voor hulp.

Keep it simpel en duidelijk.....hou ik van!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.