Jouw rouw, jouw regels: Balans vinden tussen werk en verlies

Jouw rouw, jouw regels: Balans vinden tussen werk en verlies


Het leven kan soms echt ingewikkeld zijn, en rouwen is daar zeker geen uitzondering op. Als je je afvraagt hoe je moet omgaan met werk terwijl je midden in een rouwproces zit, ben je niet alleen. Ik wil je aanmoedigen om open en eerlijk te zijn op je werk, zodat je de steun kunt krijgen die je verdient.


Rouw is geen kwestie van plannen of schema's. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om, en dat is natuurlijk helemaal ok. Als jij voelt dat je niet meteen weer fulltime aan het werk wilt/kunt, wees dan eerlijk tegenover jezelf en je werkgever.

Ik begrijp best dat het eng kan zijn om met je werkgever te praten over je rouwproces, maar geloof me, praten helpt. Je werkgever is wellicht begripvoller dan je nu misschien denkt. Als jouw werkgever niet weet wat er écht bij jou speelt en hoe je je voelt, kan hij/zij er ook geen rekening mee houden...toch?

Hoe je het aan kunt pakken:

🗣️ Plan een gesprek met je werkgever en leg, in de woorden die als eerste in je opkomen, gewoon uit wat er in je leven speelt. Vertel eerlijk hoe dit invloed heeft op je werk.

💪 Samen kunnen jullie redelijke doelen stellen, zoals aangepaste werktijden of taken, zodat je een balans kunt vinden tussen werk en rouw.

👥 Blijf in contact en deel regelmatig updates over hoe het met je gaat. Dit houdt de communicatie open en je werkgever gerustgesteld.

Geef aan wat JIJ nodig hebt en wat JOUW helpt tijdens jouw rouwproces, zet jezelf op nummer 1! Jouw leven, jouw (rouw) proces.

Als je vragen hebt, zorgen wilt delen of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik ben er voor je.

👣 José | Rouw- en verliescoach | Geaarde motivator
Contact

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.