Wanneer verwijder jij het?

Wanneer verwijder je een telefoonnummer na een overlijden

Vanmorgen op Radio 10 hoorde ik een gesprek tussen Gerard en Evelien over het verwijderen van de telefoonnummers van overleden personen. Of en wanneer je dat dan doet en waarom je het dus juist wel of niet zou doen. Ik ging mezelf meteen afvragen of ik dat gedaan had, ik wist het niet eens meer. Enigste manier om er achter te komen was om het ff te checken dus ik pakte mijn telefoon erbij en dook in mijn contactenlijst. Ik zocht naar "Mam" en naar "Sjan" maar geen resultaten. Ok...dus ons mam had ik in ieder geval verwijderd....zij is in 2009 overleden dus kon me er wat bij voorstellen. Ons pap...zou die er nog in staan? Die is in 2017 overleden dus daar zag ik meer kans.

Zowel "Pap" als "Jan" gaf geen resultaat. Ik kan me echt niet herinneren wanneer ik ze verwijderd zou hebben maar het feit dat ze er niet meer in staan zegt me dat ik er, op dat moment, klaar voor was. Nu kan ik me heel goed voorstellen dat jij ze er nog wel in hebt staan in verband met spraakberichten of zo. Dat je die dan soms nog even wil beluisteren of dat je voor je gevoel die persoon niet helemaal "wist". Ja snap je...het kan zo voelen voor je en dat is OK. Ik ben zelf niet het soort persoon dat nog filmpjes gaat zitten kijken of geluidsfragmenten gaat zitten luisteren. Foto's kijken dan soms nog wel maar eigenlijk alleen als dat gevoel er sterk is.

Hoe zit dat bij jou? Heb jij het telefoonnummer van jouw overleden pa en/of ma er nog in staan en zo ja...beluister je nog wel eens spraakberichten of bekijk je nog wel eens een filmpje? Ik ben heel benieuwd hoe dit voor jou is en zou het fijn vinden als je dat met me zou willen/durven delen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.