Alsof ze het aanvoelde

Alsof ze het aanvoelde

Ik was eigenlijk op zoek naar een bepaalde foto van ons mam maar toen ik in de lade kwam met de uitvaart boxen van ons pap en ons mam voelde ik dat ik die van ons mam ff open wilde maken. Ik had vanmorgen ook al een post gemaakt voor volgende week, met content wat betreft ons mam, en ik voelde dat ik nog 'in die flow' zat zeg maar. Als eerste de foto, die geloof ik genomen was in Parijs, toen ze op vakantie was met haar schoonzus. "Hey mam". Ik rommelde wat verder totdat ik de rouwkaart in mijn handen had waar een envelopje uit viel. Ik wist meteen wat erin zat.

Het was hét envelopje dat ze voor ons klaar had gelegd, voor als er iets zou gebeuren. Alsof ze het aanvoelde, het briefje is van 23 juni 2008 en ze is overleden op 27 april 2009.

"๐˜š๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต ๐˜”๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ด๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ, 23 ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ช 2008

๐˜๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฌ, ๐˜š๐˜ซ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜‰๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ- ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ก๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ
๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ข๐˜ญ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ.
๐˜Œ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ฆ.
๐˜๐˜ฌ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ค๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ, ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต.

๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ 23 ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ช 2008
๐˜š๐˜ซ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜‰๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ - ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ก๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ"

Ik heb dit briefje al heel vaak gelezen en elke keer voel ik weer dankbaarheid. Dankbaar dat zij zelf heeft aangegeven wat ze wilde en hoe ze het wilde. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat er in deze tegenwoordige tijd gewoon over gesproken zou mogen worden. Dat geldt ook voor jou...zet je wensen op papier zodat nabestaande weten wat jouw wensen zijn. Als je het lastig vind om er over te praten (๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ) schrijf het dan op! Online vind je diverse voorbeelden van wensenlijstjes die je in kunt vullen. Ik raad je wel aan om hem uit te printen en, aan de persoon die het dichtst bij je staat, te laten weten waar hij ligt. Geloof me....het geeft zoveel rust voor de nabestaanden als ze alleen maar je wensenlijstje hoeven af te werken.

Alsof ze het aanvoelde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.