Jij geeft GEEN korting Jos!

Jij geeft GEEN korting Jos!

Een klant die korting wil...het blijft een dingetje. Weetje...als "gewone" José wil ik met alle ervaring, liefde en aandacht iemand helpen maar de "ondernemende" José doet dat gewoon niet. Ik neem mezelf kei serieus als ondernemer dus dat gaat gewoon niet gebeuren. Ik ben al fucking goedkoop als ik zo naar mijn collega's kijk (met alle respect lieve collega's) maar ik mag ook nog steeds dik betalen voor alles...net als iedereen.

Het is een soort van battle tussen de "gewone" José en de "ondernemende" José. Er gaat gewoon vanalles door mijn hoofd..."ohw...misschien een nieuwe client...in ieder geval iets van inkomsten"..."als ze dan een mooie review schrijft, helpt me dat weer verder in mijn bedrijf"...."maar als ik haar korting geef dan komen er vast meer die dat willen"...Ik kan er nog wel veel meer opnoemen hoor maar je snapt mijn punt.

Vandaag had ik dus een kennismakingsgesprek met een potentiële cliënt waarvan ik wist dat ze korting wilde en weet je....ik vind het zo STERK dat ze het meteen in het appje, dat ze me stuurde, erbij gezet had. Ze was er gewoon heel eerlijk en open over en daardoor voelde ik meteen dat ik met haar in gesprek wilde gaan om haar toch ergens verder te kunnen helpen. Ik had ook echt het briefje (wat je op de foto ziet) voor mijn neus liggen voor het geval dat "gewone" José het over zou nemen. Ook al gaf ik haar geen korting (wat ze ook heel goed oppakte en begreep) ik heb haar toch kunnen helpen door haar de link van onze Facebookgroep "Hulp (vraag en aanbod) bij rouw en verlies" te geven. Daar zitten veel coaches in waarvan de coaching gedeeltelijk vergoed wordt dus wie weet zit daar iemand bij die haar nog verder kan helpen. Ik gaf haar ook meteen de link naar  bespaarinfo.nl. Daar staan 56 tips op om extra geld bij elkaar te schrapen, dat is voor iedereen wel waardevol in deze tijd dus ga maar eens kijken.

Anyway, ik ben ontzettend TROTS op mezelf dat ik dit gedaan heb en dat ik "gewone" José even de mond heb kunnen snoeren tijdens dit kennismakingsgesprek. Nope...ondernemen is niet altijd makkelijk...zeker niet als het op gevoel aankomt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.