Elke dag is een kans om te groeien, ook tijdens rouw.

Rouwarbeid Workshop

Speciaal voor vrouwen die moeite hebben om hun emoties uit te drukken na het ervaren van verlies, bied ik een unieke workshop aan. In tegenstelling tot mijn persoonlijke coachingssessies, is deze workshop toegankelijk voor alle vrouwen met een rouw- en verliesverhaal. Mandala tekenen is een krachtige manier om je gevoelens op papier uit te drukken en kan in diverse situaties van waarde zijn. Ontdek hoe je jouw emoties kunt uiten en verwerken door middel van deze creatieve en helende kunstvorm. Schrijf je nu in voor de workshop en laat mandala tekenen jouw emotionele uitlaatklep worden.


Mijn persoonlijke verhaal: Mandala therapie als weg naar herstel 

Dit is een verhaal dat ik tot nu toe met weinig mensen heb gedeeld, maar nu voelt het juist goed om het te delen. Toen ik 18 jaar was, had ik mijn ouderlijk huis verlaten. Ik werkte op zaterdagen en ging ook nog naar school, waar ik de kappersopleiding volgde. 's Avonds ging ik met mijn knipkoffer de buurt in om het haar van mensen te knippen.

Het was een hectische periode, vol verplichtingen, en eerlijk gezegd stond ik niet volledig achter mijn keuzes. Maar destijds wist ik niet beter. Het voelde als de enige manier van leven, totdat op een dag alles veranderde. Plotseling kon ik mijn bed niet meer uitkomen. Mijn lichaam had al langer signalen gegeven, maar nu gaf het echt op. Ik had overal pijn, en hoewel ik misschien "te laat" besefte dat er iets moest veranderen, wist ik meteen dat dit niet langer zo kon doorgaan.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ging naar de dokter, had gesprekken, en de diagnose was duidelijk: depressie. Ik kreeg antidepressiva voorgeschreven en kalmerende middelen, en de suggestie om met een psycholoog te praten. Dat laatste was iets wat ik absoluut niet wilde, dus ging ik op zoek naar een alternatief. Als creatieveling was ik altijd al geïnteresseerd in kunst, en toen ontdekte ik iets nieuws: mandala therapie. Ik herinner me niet meer de naam van de therapeut, maar ik voelde dat dit was wat ik nodig had.

Dus, zonder aarzeling, begon ik elke maand bij haar thuis in een knusse kamer mandala's te tekenen. We praatten over mijn worstelingen, mijn obstakels, en vooral, ze fungeerde als een spiegel voor mijn gevoelens. Elke maand ging het beter en beter. Thuis begon ik ook mandala's te tekenen, omdat het me hielp om mijn dieptepunten van me af te beelden. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik haar destijds heb gevonden en voor wat ze me heeft geleerd en hoe ze me heeft geholpen.

Nu wil ik anderen helpen met mandala tekenen, omdat ik uit eigen ervaring weet dat het werkt. Het heeft me geholpen tijdens mijn depressie en na het verlies van mijn ouders. Ik wil jou helpen in je rouwproces, op een creatieve en helende manier!


Mandala tekenen aan de keukentafel

1 op 1 coaching - Online én offline

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft het tekenen van mandala's voor mij persoonlijk een enorme verlichting gebracht. De creatieve bezigheid bood me al snel innerlijke rust en de mogelijkheid om de chaos in mijn gedachten te organiseren. Dit gaf me ruimte voor nieuwe perspectieven, en ik gun jou dezelfde ervaring! Dat is precies hoe het idee ontstond om mandala's te tekenen aan mijn keukentafel.

Bewust koos ik ervoor om dit niet in een formele praktijkruimte te doen, maar juist gezellig bij mij thuis, aan de keukentafel. Het is een warme, huiselijke plek waar koffie, thee en zelfs het toilet binnen handbereik zijn, net als thuis.

Tijdens een workshop van ongeveer 2 uur staat jouw welzijn centraal. Jouw verhaal, jouw emoties, jouw uitdagingen en jouw dromen. Samen zullen we, onder mijn begeleiding, jouw eigen rouwmandala vormgeven. En je vraagt je misschien af: "Wat zijn de voordelen hiervan?" Hier zijn er een paar:

Voordelen van creatieve bezigheid:

✔️Ontspanning: Je krijgt de kans om je gedachten even op iets anders te richten dan je verdriet. Het verdriet blijft aanwezig, maar op de achtergrond, waardoor je meer ontspanning en innerlijke rust kunt ervaren.

✔️Expressie: Creatief bezig zijn biedt vaak een gemakkelijkere manier om emoties uit te drukken dan met woorden. Het is een krachtige uitlaatklep voor je gevoelens en gedachten.

✔️Verwerking: Het helpt je om gebeurtenissen die verband houden met verlies beter te verwerken en te begrijpen.

✔️Positieve ervaringen: Door je eigen mandala op papier te zien, creëer je iets tastbaars dat jou nu en in de toekomst extra steun kan bieden.

En het beste van alles? Je hoeft absoluut niet creatief te zijn om mee te doen! Iedereen kan het leren. Bovendien bied ik zowel online als offline sessies aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Dus waar wacht je nog op? Gun jezelf deze bijzondere ervaring en ontdek hoe mandala tekenen aan mijn keukentafel jou kan helpen om rust te vinden te midden van de emoties. Neem gerust contact met me op om meer te weten te komen of je aan te melden. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw innerlijke balans en welzijn.

De investering in jezelf hiervoor is: 

[Online] € 35,00 (inclusief btw)
[Bij mij thuis] € 45,00 (inclusief btw, koffie/thee, koekje en materiaal)

(Vooruitbetaling)


BETALING
Als je aanmelding verwerkt is ontvang je een factuur met een iDeal-betaallink
op het door jou ingevulde e-mailadres. Vergeet hierbij niet je SPAM te checken.


BENODIGDHEDEN voor de ONLINE variant:

  • Een simpel A4-tje
  • Passer
  • Liniaal
  • Tekenpotlood
  • Gum
  • Kleurpotloden 
  • Fineliner 

Om je vast kennis te laten maken met het mandala tekenen, heb ik een filmpje voor je gemaakt.


Onder het filmpje kun je 20 GRATIS mandala kleurplaten downloaden en als je toch bezig bent, vraag HIER dan ook meteen de GRATIS mandala introductieles aan. Je zult versteld staan wat creatief bezig zijn met je kan doen!


20 GRATIS Mandala Kleurplaten
PDF – 5,1 MB 93 downloads