Elke dag is een kans om te groeien, ook tijdens rouw.

Als je gewicht een risico is

Soms is het tussendoor even nodig om te kijken waar je staat.

Toen ons pap in 2017 plotseling overleed aan een hartstilstand en ons mam in 2009 ook al ging ik toch eens ff achter mijn oren krabben. Ik bedoel, als zij beide dood neervallen waarom ik dan niet? Ik werd alleen maar banger dat ik zelf ook dood neer zou vallen en bij elk pijntje kreeg ik gewoon de bibbers..."ik heb het vast ook aan mijn hart." Die gedachten hielpen me zeker niet vooruit met mijn rouwproces dus er moest actie ondernomen worden.

Ik ging naar de huisarts....sprak mijn angst om dood te gaan uit en liet vervolgens bloed prikken om te kunnen zien of ik in de hart- en vaatziekten risicogroep zat. Denk hierbij aan hoge bloeddruk, hoog cholesterol en overgewicht. Er zijn meer risicofactoren (die vind je HIER) maar bij mij werd voornamelijk gekeken naar deze 3 punten.

Uit de bloedtest kwam gelukkig niets, alleen mijn gewicht was toch wel ff een serieus dingetje. 25 augustus 2018 woog ik 84.5kg en dat is voor een lengte van 1.65m toch echt overgewicht. OK...duidelijk...nu wist ik waar ik aan mocht gaan werken om uit die risicogroep te komen en te blijven! Met die stok achter de deur ging ik aan de slag met koolhydraatarm eten en zat ik op 24 maart 2019 op mijn streefgewicht van 68 kg. Mijn angst om dood neer te vallen was weg, ik deed (en doe) er namelijk alles aan om uit die risico groep te blijven. 

Vandaag de dag, 18 juni 2022, zit ik inmiddels weer op de 72.2 kg. Ik voel me prima, merk niets aan mijn kleding maar ik weet dat ik dan weer in die risicogroep zit en dat wil ik niet! Ik wil niet weer die angst hebben om dood neer te vallen dus ben ik vandaag weer bewust gaan kijken waar ik sta. Intussen is mijn leven en energiebehoeften veranderd en heb ik daar een nieuw eet plan op gemaakt.

Herken je jezelf hierin en wil je meer weten?
Vraag het me gewoon, ik wil je met liefde helpen...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.