Ik kom iets brengen

Ik kom iets brengen

Ik weet niet hoe jij het ervaart maar ik merk nog steeds dat er een taboe rust op zowat alles wat met de dood te maken heeft. De standaard rituelen zitten er nog zo ingebakken, wat ook OK is hoor, maar naar mijn idee mag het allemaal best wat positiever benaderd worden. Ik neem even als voorbeeld de Hindoes, die vieren juist feest tijdens/na de crematie. De dood wordt daar (meestal) als positief ervaren omdat ze geloven dat de ziel van de overledene weer terug komt maar dan via een ander omhulsel. Ik kan me daar wel in vinden...

Ik haak ook meteen even in op het taboe 'hulp vragen en/of aannemen'. Daar schijnt ook nog wel een taboe op te liggen, lang niet bij iedereen hoor maar ik merk het wel in gesprekken. Ik ben op dezelfde plekken te vinden als jij maar in een andere rol. Jij komt iets halen...jij zoekt steun, begrip en hoopt dat er iemand is die jouw pijn kan verzachten en je 'probleem' kan oplossen. Ik ben die persoon, ik kom iets brengen. Ik breng géén kant-en-klare oplossingen maar breng je wel de tools die jij nodig hebt om tot een (mogelijke) oplossing te komen. Enigste wat jij hoeft te doen, is aan te nemen wat ik kom brengen. Dat was jij of niet? Jij kwam iets halen, toch?

In de praktijk werkt dit niet zo simpel als dat ik het hier nu neer zet. Ik merk dat het lang niet altijd gewaardeerd wordt als ik tijdens een gesprek laat merken dat ik iets kom brengen en zeker niet halen! Ik snap het ook wel hoor, want we weten allemaal dat het fucking lastig kan zijn om hulp te vragen en/of aan te nemen. Ik bied jou nu die hulp want alles wat ik wil is jou helpen met het vervullen van je nieuwe rol in jouw leven.

Kom het bij me halen!

WhatsApp: 06 10 80 51 23
of plan HIER meteen je kennismakingsgesprek via Teams in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.