Don't be a secret

Don't be a secret

Ik kreeg vanmorgen een mail van 'mijn' no bullshit business coach, Silvia Bogers, waar ik trouwens afgelopen maandag (18 April 2022) een super leuke live mee had op Instagram. Sil haar mails zijn altijd lang....heel lang! Alhoewel ik niet van lange lappen tekst hou lees ik ze wel altijd helemaal en is er altijd wel iets dat extra lang blijft hangen (het is niet voor niets dik gedrukt door Sil).

Vandaag was dat deze zin: You can't be a secret and a success. Deze mail ging voornamelijk over jezelf laten zien als ondernemer maar het schoot meteen door m'n hoofd dat dat ook geldt voor mensen die hulp nodig hebben (en willen) maar het niet durven vragen. Ze willen er anderen niet mee lastig vallen en denken vaak dat hun gevoel er niet (meer) toe doet.

Ik bedoel, als jij ergens mee zit maar er niet over praat...hoe weet ik dan dat jij ergens mee zit? Zo werkt dat ook bij mensen in rouw...zo werkt dit dus ook bij jou. Aan de buitenkant kan ik niet zien dat jij in rouw bent (en ermee worstelt), maar als je niks zegt zal ik het ook nooit weten en zal ik je nooit kunnen helpen. Terwijl ik je KAN en WIL helpen, enigste wat jij hoeft te doen is er over te PRATEN. Praat over wat je bezig houdt, wat je voelt, waar je wel of geen zin in hebt en ben duidelijk naar mij maar vooral naar jezelf. Zeg het op de manier die als eerste in je op komt want dat is het dichtst bij jouw gevoel. Die woorden komen vanuit jouw hart en dat is altijd goed.

Lieve JIJ, don't be a secret. Laat jezelf horen want als jij niets zegt, kan ik je ook niet helpen. Ik vraag je om me 'lastig te vallen' want jouw gevoel doet er toe!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.