NIEUWS uit de natuur

Eerst dacht ik...ik doe het niet...toen dacht ik...ik doe het wel en toen kwam mijn eigen quote ineens BAM naar voren...bij twijfel altijd JA! Nouja...en zie hier...mijn eerste blog. Ik houd ook bewust ongeveer 300 woorden aan zodat de blog wel gevonden wordt in Google maar het geen boekvorm krijgt. Ik heb zelf ook een hekel aan lang lappe tekst, ik sla dan stukken tekst over (of het is heel boeiend) of ik lees alleen de eerste 5 regels...Nou, LET'S GO!

Ik was laatst op pad met een cliënt voor een wandel coach sessie en tijdens het gesprek stopte ze ineens, keek ze rond of ze wat kon vinden om mee te tekenen....pakte een stokje en knielde. Dat op zich vind ik echt al een hele bijzondere stap, een cliënt die de mogelijkheden van de natuur ziet en ze ook nog eens gebruikt! Dat is precies waarom ik wandelcoach ben, het geeft ruimte en inzicht en de natuur om ons heen laat zich "gebruiken" om gesprekken te verduidelijken. In dit geval met zand en een stokje maar het kan dus ook met bloemen, bomen, bladeren en ga zo maar door. Het is gewoon zo simpel (waar ik van houd) je hoeft niks extra's mee op pad te nemen want het is er allemaal al!

Ons gesprek ging over het verleden, hoe de situatie toen was en waar ze nu stond. Een tijdlijn verscheen in het zand op ons wandelpad en er werden streepjes gezet bij bepaalde leeftijden. Eén dikke streep werd gezet op het punt waar mijn cliënt nu staat en waar haar coach-vraag dus mee te maken heeft. Hoe zand en een stokje ineens zoveel duidelijk kan maken en ik weet zeker dat het haar aan het denken heeft gezet.

Waar je energie in steekt, groeit!

Reactie plaatsen

Reacties

Raymond van der Hoogt
2 jaar geleden

Mooie start van je blog! Heel mooi hoe je mensen zo aan het denken kunt zetten door zoiets simpels. 🙏🏻

monique rijsemus
2 jaar geleden

Mooi José! De "wijze" natuur brengt je waar je wezen wil.