Moederdag zonder mama: Tips om deze speciale dag betekenisvol te maken.

Moederdag zonder mama: Tips om deze speciale dag betekenisvol te maken.

Moederdag is dè dag om te vieren met de vrouw die ons het leven heeft gegeven. Maar wat als je moeder er niet meer is? Dan kan deze dag extra moeilijk zijn. Toch zijn er manieren om Moederdag te vieren en je moeder te herdenken met een glimlach. In deze blogpost deel ik tips om deze speciale dag betekenisvol te maken, ondanks het gemis.

Koester de herinneringen: Haal fotoalbums en herinnergingsboxen tevoorschijn en haal samen met familie en andere dierbaren, herinneringen op aan je moeder. Vertel verhalen, lach om haar typische uitspraken en laat de tranen vloeien. Deel je dierbaarste herinneringen op social media met de hashtag #moederdagzondermama om je zo verbonden te voelen met alle mensen zonder mama (je zult merken dat je niet alleen bent) of schrijf ze op in een mooi notitieboekje.

Doe iets wat je moeder leuk vond: Of het nu gaat om een wandeling in haar favoriete bos, het eten van haar lievelingsgerecht of het kijken naar haar favoriete film, doe iets wat haar blij maakte. Zo houd je haar dichtbij en creëer je nieuwe, dierbare herinneringen.

Plant een boom of bloem: Maak een levende herinnering aan je moeder door een boom of bloem te planten in haar tuin of op een andere speciale plek. Kies een soort die symbool staat voor kracht, schoonheid of eeuwige liefde, zoals een roos of een eikenboom.

Steun een goed doel: Was je moeder betrokken bij een goed doel of had ze een passie voor een bepaalde maatschappelijke kwestie? Doe dan op Moederdag een donatie in haar naam. Zo draag je bij aan een betere wereld, terwijl je haar nagedachtenis eert.

Creëer een herdenkplek: Richt een speciale plek in huis in waar je aan je moeder kunt denken. Plaats er een foto, kaars of ander aandenken. Dit kan een plek zijn waar je in alle rust kunt reflecteren of waar je met familie en vrienden herinneringen kunt delen.

Moederdag zonder mama is nooit makkelijk. Maar door deze tips te volgen, kun je deze dag toch betekenisvol maken en je moeder herdenken met een glimlach. Vergeet niet dat je niet alleen bent in je rouw. Er zijn online en offline tal van lotgenoten die je steun en begrip kunnen bieden.

Voor meer tips en tricks rondom rouwverwerking en het omgaan met gevoelens en emoties kun je altijd bij mij terecht. Ik bied diverse online èn offline coaching mogelijkheden aan die je kunnen helpen bij het verwerken van je verlies. Ik ga graag in gesprek en samen vinden we zeker een passende vorm voor jou. Je bent welkom!

👣 José van Breugel | Energetische en creatieve rouw- en verlies coach
Contact | Zonder moeten op blote voeten | Rouw- en verlies coaching

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.