Hoe ga je om met een naderend verlies?

Hoe ga je om met een naderend verlies?

Afgelopen week stuurde ze me een appje, en dit is hoe ze het begon:

"Heb jij tips hoe je om kan gaan met het naderend verlies van een heel dierbaar iemand?"

Zo'n appjes ontvang ik regelmatig en natuurlijk help ik deze sterke vrouwen graag een stukje verder.

✨ Ten eerste...elke emotie die er bij komt kijken mag je toelaten. Dat kan echt vanalles zijn; verdrietig, boos, bang of misschien zelfs wel opgelucht. Het mag er allemaal zijn. Het toelaten van alle emoties helpt vaak bij het verwerken van het (naderend) verlies en helpt je ook weer bij het omgaan met de rouw op zich.

 ✨ Deel herinneringen met je dierbare, zeg wat je nog wil zeggen...wat je voelt. Laat weten wat hij/zij voor je betekent en wat het met je doet nu hij/zij stervende is. Wees vooral dankbaar, dankbaar dat hij/zij in je leven is/was...voor wie hij/zij is....wat hij/zij voor je gedaan heeft e.d....Spreek dat ook uit...dit is je kans.

✨ Zorg ook dat je mensen in de buurt hebt waarbij je jouw verhaal kwijt kunt. Deel je gevoelens e.d. wanneer jij dat zo voelt....je lichaam geeft niet voor niets aan dat je het wil delen....luister naar jezelf. Geef jezelf wat jij nodig hebt.

✨ Als het nog mogelijk is....deel foto's met hem/haar....foto's van vroeger...foto's waar je/jullie fijne herinneringen aan hebben.

✨ Ben je bewust van het feit dat je hij/zij (de ziel) altijd bij je is en zal blijven. Alleen het lichaam verandert van plek....niet de ziel.

✨  Heel belangrijk....zorg goed voor jezelf! Ohw enne.....je hoeft geen sorry te zeggen voor dingen die je zegt...uit...voelt of wat dan ook. Nergens voor nodig. Dit is wat het is en als jij voelt dat dit eruit mag....dan gooi je het eruit. Dat is zelfzorg. 

Mocht jou ergens mee kunnen helpen door middel van coaching en/of een energetische behandeling....laat het me weten.

José | Energetische rouw- en verliescoach | Geaarde motivator

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.