Ik zie zo op tegen de Feestdagen

Ik zie zo op tegen de Feestdagen

Ze voelt de druk van de feestdagen op haar schouders. Het liefst zou ze onder haar dekbed kruipen en daar blijven tot de feestdagen weer voorbij zijn. Het gemis van haar moeder is tijdens de feestdagen extra voelbaar en terwijl iedereen in de stress schiet om die stomme cadeaus wil zij alleen maar dat haar moeder erbij kon zijn.

Bij de gedachten aan al die vrolijke mensen, al dat eten en die over-de-top versieringen wordt ze al misselijk. Nee, zij zou het liefst deze hele kermis overslaan.

Herkenbaar?

Omdat ik zelf ook heel goed weet hoe het kan voelen en jou ermee wil helpen, geef ik je 3 TIPS. 

Voel welke het beste bij je past en ga daarmee aan de slag. Als je niks doet gebeurt er niks en blijft het (meestal) zoals het nu is of erger.

✨ Creëer een speciale plek met foto's en spulletjes die herinneringen aan je moeder oproepen. Deel mooie momenten met familie of vrienden om een gevoel van zo verbonden te blijven.

Zelf heb ik een herinneringskastje waar dan een kaarsje op brandt.

✨ Begin een nieuwe traditie die te maken heeft met je moeder, zoals het bereiden van haar favoriete gerecht of luisteren naar haar favoriete muziek.

Muziek luisteren helpt mij altijd erg goed.

✨ Geef jezelf toestemming om jezelf af en toe terug te trekken. Maak een wandeling, lees een boek en verminder de druk van de feestdagen door ruimte te creëren voor persoonlijke reflectie.

Als het voor mij ff niet goed voelt, ga ik even mijn eigen ding doen en ga weer terug als ik voel dat ik dat wil.

Welke voelt meteen goed voor jou?

Als je behoefte hebt aan meer ondersteuning, neem dan gewoon contact met me op. Als rouw- en verliescoach ben ik hier om je te ondersteunen tijdens deze uitdagende reis.

José | Rouw- en verliescoach | Geaarde motivator
https://www.zondermoetenopblotevoeten.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.