De emotionele waarde van een schuurdeur

De emotionele waarde van een schuurdeur

Het kon echt niet meer, de deuren waren echt aan vervanging toe maar zoals met de meeste dingen die we aan ons huis (mijn ouderlijk huis) veranderen komt er altijd iets van emotie los. Nou mag ik zeggen dat het bij deze deuren op zich wel mee viel maar het zijn toch deuren die ons pap met beide handen gemaakt heeft.

Ik zie hem nog bezig in de schuur, alles prefabben (is dat een woord?) en als het moment daar was om het hele boeltje erin te hangen...paste het echt precies! Verbaasde me elke keer maar ons pap had daar echt oog voor als timmerman. 🔨

Maarja, "Hout is een vervelend product" zei ons pap altijd en zo bleek ook gister bij het vervangen van de deuren. Was het daar te krap...zat het daar weer scheef en als er ruimte over was...sloot het andere stuk weer niet aan. 

Natuurlijk is het die mannen weer gelukt...ik had niet anders verwacht. Ze hebben al meer vervangen aan ons huis en ook al vlogen de scheldwoorden in het rond...het is elke keer super netjes opgeleverd. Ik hou ervan! Gooi die emoties er maar uit mannen!

"Zit er nog emotionele waarde aan die deuren voor je of zal ik ze meenemen"...zei de ene. Ik zei meteen volmondig  "JA! dus zet ze maar snel in die bus". Toen voelde ik het weer heel even, iets wat ons pap met beide handen gemaakt heeft...wordt (weer) afgevoerd.

Gelukkig maakte dat gevoel al snel plaatst voor een ander gevoel, het gevoel dat wij goed voor mijn ouderlijk huis zorgen en dat ons pap en ons mam super trots zijn dat wij dit met alle zorg en liefde doen. Dat het huis, wat wij met het hele gezin opgebouwd hebben, in ere gehouden wordt.

Herkenbaar? 
Voel je vrij om het in een reactie (of persoonlijk bericht) met me te delen.

👣 José | Rouw- en verliescoach | Geaarde motivator
https://www.zondermoetenopblotevoeten.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.