Zelfzorg bij rouw: Aarden voor innerlijke rust

Zelfzorg bij rouw: Aarden voor innerlijke rust

Het verlies van een ouder kan enorm uitdagend en emotioneel veeleisend zijn. Het is een ervaring die voor iedereen uniek is en waar geen kant-en-klare oplossing voor is. Voor sommige mensen kan het aarden van het lichaam een waardevolle aanvulling zijn op het rouwproces. Het aarden van je lichaam houdt in dat je bewust contact maakt met de natuur, meestal door fysiek contact te maken met de aarde, zoals met blote voeten op gras lopen.

Het bevordert een gevoel van verbondenheid met de natuurlijke wereld om je heen. Dit kan een bron van troost en herstel zijn, omdat het de geest in staat stelt om af te stemmen op de kalmerende ritmes van de natuur.

Het kan helpen bij het vinden van innerlijke rust. Rouw gaat vaak gepaard met intense emoties zoals verdriet, woede en verwarring. Het aarden van je lichaam kan stress verminderen en het zenuwstelsel kalmeren, waardoor je beter met deze emoties kunt omgaan.

Het is een vorm van zelfzorg. In tijden van rouw is het heel belangrijk om evenwicht te vinden en zorg te dragen voor je fysieke en mentale welzijn. Het aarden van je lichaam kan hierbij helpen.

Ik, als wandelcoach / rouw- en verliescoach, op blote voeten begeleid jou graag met jouw eerste stappen op blote voeten in de natuur. Ik weet zeker dat het je gaat helpen als jij er maar voor open staat. Probeer je gewoon eens voor te stellen wat het mooiste is dat je zou kunnen overkomen als je het eens probeert...wat heb je te verliezen? Ik ben er klaar voor.....jij?

 José | Rouw- en verliescoach | Geaarde motivator
https://www.zondermoetenopblotevoeten.nl/contact

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.