De kracht van huilen

De kracht van huilen

"...elke x als ik zo huil, voel ik gewoon pijn...die voel ik minder als ik er tegen vecht. Is die pijn elke x wel goed voor me?..."

Een terechte vraag van mijn cliënt...want ja....je hebt al zoveel pijn door jouw verlies en dan mag je je verdriet ook nog eens toelaten...nog meer pijn. Ze voelt het minder als ze er tegen vecht zegt ze maar toch adviseerde ik haar om dat niet te doen.

Ik vroeg haar om haar gevoelens/emoties 'tijdens' en 'na' de huilbui op te schrijven als een soort van bewustwording. Een dag later kreeg ik dit super waardevolle lijstje van haar terug:

Hoe voel ik me en wat voel ik als ik in tranen ben:
- Intens verdriet
- Echt pijn op m’n borst
- Angst dat dit blijvend is
- Extreem gemis
- Verlangen om met mama te zijn
- Verdriet, paniek- Druk op m’n hoofd

Hoe voel ik me en wat voel ik als het voorbij is, zo’n huilbui:
- Hoofdpijn
- Diepe zuchten, stukje opluchting
- Ik voel me ‘ lichter ‘
- Dankbaarheid voor zo’n top mama
- Wel de hoop toch dat t de volgende keer minder heftig zal zijn
- Erg moe, minder energie
- Net kon ik ook gelijk lachen om dingen van/met mamski

Haar reactie toen ik vroeg hoe dit lijstje voor haar voelt:

"...Ik heb het lijstje zelf ook al 4-5 doorgelezen… En ik merk op zich wel dat het als ‘ oké ‘ voelt ofzo… ik vind het zelf verhelderend en niet alles is negatief. Het is goed voor mezelf dit ook zo op te hebben geschreven… want ik merk dat als ik zo’n huilbui heb gehad, ik er normaal weer snel van wegga.. en nu voelt dat anders… nu voelt t als: ja dit gaat er om in mij, het mag er zijn…"

Dit is toch GOUD!!! Een super waardevolle oefening die ineens ontstond in het moment en met dit als resultaat! Dit wil je toch als coach én cliënt!

Ben jij er ook klaar voor om dwars door de pijn heen te gaan en wil je mijn hulp daarbij? Laat het me weten.

José | Rouw- en verliescoach | Geaarde motivator

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.