Ademen en rouwen: Hoe je je beter kunt voelen met ademhalingsoefeningen

Ademen en rouwen.

Het verlies van een ouder is een van de meest uitdagende en emotionele ervaringen in het leven. Tijdens deze (vaak) moeilijke rouwperiode is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, hoewel dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

Ik heb hier alvast 1 super eenvoudige vorm van zelfzorg die je kunt proberen: Ademhalingsoefeningen

Vind een rustig plekje: Ga ergens zitten waar je even alleen kunt zijn, zonder onderbrekingen.

Maak het jezelf gemakkelijk: Het maakt niet uit waar je zit - op een stoel, kussen, of gewoon op de grond. Leg je handen op je buik.

Adem in: Sluit je ogen en adem diep in door je neus. Voel je buik omhoogkomen terwijl je inademt. Tel tot vier terwijl je dat doet.

Adem uit: Adem langzaam uit door je mond. Voel hoe je buik weer terugzakt. En ja, weer tot vier tellen terwijl je uitademt.

Doe dit een paar minuten. Laat je gedachten gewoon komen en gaan terwijl je je concentreert op je ademhaling.

Waarom werkt dit? Diepe ademhaling helpt de stress te verminderen, je zenuwstelsel te kalmeren en helpt je omgaan met alle emoties die bij rouw komen kijken. Het geeft je een moment van rust te midden van de chaos.

Het mooie hieraan is dat je dit op elk moment en overal kunt doen. Of je nu thuis bent, op je werk of in de auto zit, je hebt altijd even tijd voor een paar diepe ademhalingen.

Rouw is voor iedereen anders, en het is belangrijk om te ontdekken wat voor jou werkt. Dus geef deze ademhalingsoefening een kans en ontdek hoe het je kan helpen om te gaan met alle gevoelens tijdens deze uitdagende tijd.

Dus, blijf goed voor jezelf zorgen terwijl je rouwt, en weet dat je niet alleen bent in deze reis van herstel.

José | Rouw- en verliescoach | Geaarde motivator

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.