Luister naar jezelf

Luister naar jezelf"Ik heb gelukkig al veel van je geleerd tijdens mijn coaching traject bij jou en weet dat luisteren naar mezelf met deze dagen super belangrijk is."

Deze woorden kreeg ik terug van een voormalig cliënt van me. Ze reageerde met deze mooie woorden op mijn Moederdag post van 13 mei 2023. Zij heeft al veel van me geleerd en past het ook toe. Maar....waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Ik vertel het je...

 

► Je lichaam geeft constant signalen en hints over je gezondheid. Als je goed naar die signalen luistert, kun je problemen snel spotten en actie ondernemen om jezelf op te peppen en beter voor jezelf te zorgen.

► Voel je je moe? Dat betekent dat het tijd is om te relaxen. Heb je trek? Je lichaam schreeuwt om voedingsstoffen. Luister naar die signalen en geef jezelf wat je nodig hebt.

► Je lichaam laat je weten wanneer je bijna over je grenzen gaat. Het fluistert dingen als vermoeidheid, pijn of ongemak. Door die signalen op te pikken, kun je je activiteiten beter plannen en voorkomen dat je een burn-out krijgt of overbelast raakt.

► Soms voel je gewoon dat iets niet klopt, zelfs als je het niet kunt uitleggen. Vertrouw op die innerlijke wijsheid en volg je intuïtie. Zo kun je de beste beslissingen nemen die passen bij jouw behoeften en waarden.

Kortom, het brengt je dichter bij jezelf en helpt je begrijpen wat je nodig hebt. Maak bewuste keuzes die je gezondheid een boost geven. We weten het vaak allemaal wel maar het DOEN blijkt toch vaak nog een dingetje. We kijken (vaak) teveel naar wat een ander van ons verwacht en niet naar wat wij écht nodig hebben.

Heb jij (ook) nog moeite om voor jezelf te zorgen, om volledig voor jezelf te kiezen? Durf jij niet aan te geven wat JIJ nodig hebt omdat je bang bent voor de reactie van de ander? Omdat je bang bent dat je nog meer mensen gaat verliezen? Geloof me, als mensen jou in de steek laten omdat jij goed voor jezelf zorgt zijn ze jouw energie niet waard. Toch?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.