Eerste hulp bij Moederdag

Eerste hulp bij Moederdag

Ik wilde er eerst een filmpje over maken maar toen dacht ik; Hoe makkelijk is het als je deze tips gewoon nog een keer na kunt lezen. Ze zijn namelijk niet alleen in te zetten op Moederdag maar ook op verjaardagen, trouwdagen en alle andere speciale dagen.

Ik deel deze tips met je omdat ik (te)veel hoor en zie dat mensen opzien tegen deze dagen. Ik begrijp het hoor, echt...ons mam leeft ook niet meer en ik weet dat ze lastig kunnen zijn. Toch zijn er hele mooie en vooral fijne dingen die je kunt doen om deze dag minder zwaar te maken. Ik praat nu even voor mezelf, het feit dat ons mam overleden is kan ik niet meer veranderen. Ik kan wel veranderen hoe ik daarmee omga, nu en in de toekomst.

Ik kan me voorstellen dat je, door de situatie, zelf even niet kunt verzinnen hoe je dit zou kunnen doen. Aan jou de keus hoe je dus met dit soort dagen omgaat. Wil jij op een fijne manier jullie mam levendig houden of blijf jij elke keer stilstaan bij het feit dat ze overleden is en jij je leven lang op blijft zien tegen dit soort dagen?

๐—”๐—”๐—ก ๐—๐—ข๐—จ ๐——๐—˜ ๐—ž๐—˜๐—จ๐—ฆ!

Hier komen ze:

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿญ
Besteed tijd aan jezelf: Geef jezelf een welverdiende verwenbeurt en/of trakteer jezelf op je favoriete eten. Wat ook heel mooi (๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ) is, maak het favoriete eten van jullie mam. Geniet van de geuren in de keuken en denk terug aan de tijd dat zij het voor jou maakte. Nu kun je het voor haar én jezelf maken.

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿฎ
Koop een plant: Breng wat levendigheid in huis door een mooie plant te kopen. Geef hem eventueel de naam van jullie mam en verzorg hem goed! Dit is toch een super mooi eerbetoon aan jullie mam...al zeg ik het zelf.

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿฏ
Organiseer een "Moederdag in de hemel" picknick, BBQ, lunch of whatever. Nodig familie en/of vrienden uit die ook hun mama's missen en deel herinneringen en verhalen. Geniet van het heerlijke eten én van elkaars gezelschap en steun.

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿฐ
Schrijf een brief aan jullie mam: Schrijf gewoon op wat je allemaal nog zou willen zeggen tegen haar. Je kunt de brief bewaren of verbranden als symbolisch gebaar. Misschien zit er wel een brievenbus in de buurt voor Hemelpost, dan kun je hem op de post doen. (๐˜Ž๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ง๐˜ง)

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿฑ
Doe iets creatiefs: Laat je creativiteit de vrije loop! Maak een kunstwerk, schilder een portret van jullie mam, maak een fotoalbum met jullie favoriete herinneringen of schrijf een gedicht. Het creëren van iets speciaals ter ere van jullie mam werkt in de meeste gevallen heel therapeutische en helpt jou zeker tijdens jouw rouwreis.

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿฒ
Kijk naar oude foto's en video's: Neem de tijd om door oude fotoalbums te bladeren of bekijk video's waar jullie mam in voorkomt. Het kan bepaalde emoties oproepen (๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ด) maar het is ook een manier om jullie mam, door middel van deze herinneringen, weer even dichterbij te voelen en extra rust en steun te ervaren.

๐—ง๐—œ๐—ฃ ๐Ÿณ
Organiseer een spelletjesavond: Nodig vrienden en/of familie uit voor een gezellige spelletjesavond. Speel de favoriete spellen van jullie mam en/of ontdek nieuwe spellen die jullie kunnen spelen. Het draait tenslotte allemaal om het samenzijn, elkaar steunen en genieten!

7 waardevolle tips waar jij uit kunt kiezen. Kies vooral wat bij jou past en stel jezelf altijd de vraag; ๐—›๐—˜๐—Ÿ๐—ฃ๐—ง ๐——๐—œ๐—ง ๐— ๐—œ๐—? Zet ook hierbij jezelf op nummer 1 want het gaat erom hoe ๐—๐—œ๐— deze dagen het fijnste doorkomt.

Heb je extra hulp nodig bij deze tips en dan niet alleen op speciale dagen? Stuur me gewoon een appje op โ˜Ž๏ธ ๐Ÿฌ๐Ÿฒ ๐Ÿญ๐Ÿฌ ๐Ÿด๐Ÿฌ ๐Ÿฑ๐Ÿญ ๐Ÿฎ๐Ÿฏ, ik help je graag! Een DM via de socials mag natuurlijk ook!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.