Schuif eens lekker door

Schuif eens lekker door

Ik wilde volgens mij al een week lang een blog maken. Een week? Ik denk al veel langer trouwens, nu ik er zo over nadenk. Hij stond vorige week al op de planning en vandaag zag ik hem weer staan. Ik had hem gewoon doorgeschoven naar de week erop...gewoon...omdat het kan!

Ik heb echt de discipline van grafeen (dit is meer dan 200 keer sterker dan staal zegt Google). Als er afspraken staan dan houd ik me daar aan. Spreek ik iets met mezelf (of iemand) af dan ga ik daar 200% voor en als ik iets wil....dan knal ik daar volle bak tegenaan. Als je me volgt kan dat je niet ontgaan zijn, toch?

Er is wel een verschil met 'vroeger en 'nu'. Voordat alles (het overlijden van ons pap en mam) me overkomen was, dat is dan de 'vroeger' in dit verhaal, MOEST ook precies alles volgens die planning. Belangrijk of niet...het moest! Als ik het niet deed zat ik me die avond op de bank helemaal op te vreten. "Ik had dat MOETEN doen". Je hoefde me toen echt niet te vertellen dat het ook morgen kon hoor...no way! Maar 'nu' na dat 'alles'...zie ik zo'n dingen heel anders. Okay, ik heb nog steeds de discipline van grafeen maar mijn 'ZOALS VERWACHT LOOPT ALLES ANDERS'...motto is erbij gekomen. Ik heb op veel dingen invloed maar lang niet op alles en dat hoeft ook niet. Ik stel mezelf dan ook regelmatig de vraag: "Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik het wel/niet doe?" . Het is juist heel gezond om de teugels eens te laten vieren (maar niet loslaten!). Mijn afspraken, met andere of mezelf, krijgen tegenwoordig een cijfer mee. 1 is het belangrijkst en 5 kan eventueel morgen nog...dat idee. Zo ging dat ook met deze blog en nu is het ook nog eens zo dat deze blog niet eens gaat over waarover ik het eigenlijk wilde hebben. En weet je....HET IS OK! Ik bedoel, de wereld vergaat niet ineens en als dat wel zo is dan maakt het helemaal geen reet meer uit of ik het nu wel of niet deed.

Ik ben helemaal voor de ACTIE, dat weet je en dat zal ik ook altijd nastreven maar soms mag je het best allemaal een keer doorschuiven (plan het wel meteen ergens anders in). Wees lief voor jezelf want niks moet en jij bent de enige baas over jouw planning!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.