Ik denk niet dat ik het kan betalen

Ik denk niet dat ik het kan betalen

Dit waren haar woorden toen ik met haar in gesprek was nadat ik een reactie had ontvangen op 1 van mijn berichten. "José, hoe kan je me helpen aub?" had ze geschreven, wat voor mij voelde als een schreeuw om hulp...toch?

Van gratis hulp verlenen kan niemand eten dus ja, ook mijn hulp vraagt een investering van je maar sommige mensen vergeten dat het een investering is in jezelf en jouw kwaliteit van leven. Ik snap best dat het financieel een uitdaging is, zeker in deze tijd maar er zijn meer wegen naar Rome. Als jij het jezelf echt waard vind (wat zeker zo is) kun je best wel wat manieren verzinnen om aan geld te komen. Je kunt bijvoorbeeld je spullen, die al een paar jaar op zolder liggen, verkopen.

Thuis bijverdienen door inpakwerk te doen, producten te testen of mee te werken aan onderzoeken. Er zijn echt zoveel mogelijkheden waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord had. Om jou (en mezelf) extra te helpen kun je even kijken op deze website, daar staan 56 manieren om extra geld te verdienen. Waar een wil is, is altijd een weg...geloof me.

Nu we toch over geld bezig zijn. Er wordt me ook wel eens gevraagd of mijn diensten vergoed worden. Weetje, ik heb echt werkelijk geen idee. Ik ben, op dat vlak, nergens bij aan gesloten en heb me er ook niet in verdiept. Waarom niet? Heel simpel, ik wil jou de beste hulp kunnen bieden en dat kan ik alleen als ik aan mijn eigen regels kan voldoen. Deze keus heb ik bewust gemaakt, puur vanuit mijn gevoel. Ik respecteer iedere ondernemer die wel ergens bij aangesloten is en het zal ook best wel voordelen hebben maar mijn gevoel zei meteen nee.

Dus wat zeg je ervan? Vind jij jezelf de investering waard en wil jij de beste hulp of accepteer jij dit klote gevoel en hoop je dat alles vanzelf weg gaat? De keus is aan jou en vergeet niet, je hebt altijd een keus!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.