Elke dag is een kans om te groeien, ook tijdens rouw.

Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven

Stel je voor dat je een winkel binnenloopt om een nieuwe telefoon te kopen. Je wordt begroet door twee verschillende verkopers: één is afstandelijk en heeft weinig interesse in jou als persoon, terwijl de andere je begroet met een grote glimlach en enthousiast met je begint te praten over je interesses en wat je zoekt in een telefoon.

Hoewel beide verkopers technisch gezien hetzelfde product verkopen, is de kans groot dat je je meer aangetrokken voelt tot de verkoper die zich op persoonlijk vlak met jou verbindt. Door deze persoonlijke interactie voel je je meer op je gemak en heb je meer vertrouwen in hun advies over welke telefoon het beste bij jou past.

Op dezelfde manier werkt het in het bedrijfsleven. Als je een bedrijf

vertegenwoordigt, is het belangrijk om een persoonlijke en empathische benadering te hebben naar je klanten en partners. Door het opbouwen van relaties en het tonen van interesse in de mensen met wie je samenwerkt, kun je een band opbouwen die verder gaat dan alleen een zakelijke transactie. Dit kan leiden tot een betere samenwerking en meer vertrouwen in elkaar, wat uiteindelijk kan leiden tot succesvolle en duurzame zakelijke relaties.

Dus onthoud: hoewel het hebben van een goed product of een sterke merknaam belangrijk is, is het de persoonlijke touch die het verschil kan maken. Dus wees niet bang om je speelse kant te laten zien en een beetje persoonlijkheid te tonen in je zakelijke interacties!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.