Elke dag is een kans om te groeien, ook tijdens rouw.

Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven

Stel je voor dat je een winkel binnenloopt om een nieuwe telefoon te kopen. Je wordt begroet door twee verschillende verkopers: één is afstandelijk en heeft weinig interesse in jou als persoon, terwijl de andere je begroet met een grote glimlach en enthousiast met je begint te praten over je interesses en wat je zoekt in een telefoon.

Lees meer »

Als je niet weet wat je niet weet

Als ondernemer is het extra belangrijk om jezelf bewust te zijn van de kennis en vaardigheden die je nog niet hebt. Als je niet weet wat je niet weet, kan dat leiden tot blinde vlekken in je bedrijfsvoering en kan het moeilijk zijn om je bedrijf te laten groeien.

Lees meer »

Buiten je comfortzone kun je groeien

Als ondernemer is het verlaten van je comfortzone een cruciale stap naar succes. Het opzetten van een bedrijf brengt immers veel onzekerheid en risico met zich mee, en om te slagen moet je bereid zijn om uit je comfortzone te treden en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Lees meer »

Als jouw perfectionisme je in de weg zit

Perfectionisme kan een waardevolle eigenschap zijn, maar het kan ook verlammend werken en je belemmeren om vooruitgang te boeken in je onderneming. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je perfectionisme onder controle te houden:

Lees meer »

Neem de expertstatus aan

Als ondernemer kan het aannemen van een expertstatus jou helpen om je te onderscheiden van concurrenten en om meer klanten aan te trekken. Wanneer mensen op zoek zijn naar een bepaald product of dienst, zoeken ze vaak naar een expert op dat gebied die hen kan helpen om hun problemen op te lossen.

Lees meer »

Jij en je belemmerende gedachten

Als ondernemer kan het hebben van belemmerende gedachten een grote uitdaging zijn. Deze gedachten kunnen je zelfvertrouwen ondermijnen, je creativiteit beperken en je vermogen om te innoveren belemmeren. Het is belangrijk om deze gedachten te herkennen en er effectief mee om te gaan, zodat je jouw bedrijf succesvol kunt runnen.

Lees meer »